MUTLULUKLARI; KUL HAKKI YEMEK Mİ?

MUTLULUKLARI; KUL HAKKI YEMEK Mİ?

Göreve geldiği günden bu yana yanlı uygulamaları ile tepki çeken Rektör ve ekibi, yeni bir ?KUL HAKKI YEME? durumu ile karşı karşıya. 24 adayın başvuruda bulunduğu ilanda, 14 aday eksik belgeden elenirken, giriş sınav sonucunda ise en düşük ALES ve yabanc

İLAHİYAT kökenli Rektör ALİM YILDIZ´ın son uygulaması bu da olmaz dedirten cinsten.

 İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kelam Anabilim Dalında istihdam edilmek üzere 1 (bir) adet araştırma görevlisi alımı, 13 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanmıştır.

Söz konusu ilana başvuracak adaylarda; "İLAHİYAT YA DA EŞDEĞER BİR FAKÜLTE MEZUNU OLUP KELAM BİLİM DALINDA TEZLİ YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK." şartı aranmıştır.

Ön değerlendirme sonuçlarına bakıldığında;

-Araştırma görevlisi kadrosuna toplam 24 kişinin müracaat ettiği,

-Son sıradaki adayın puan sıralamasına (Kişinin ALES´i 74, yabancı dil puanı 61) göre bakıldığında normalde sıralamaya girebilecek durumda olan birçok adayın ONAYSIZ EVRAK, EKSİK EVRAK, EKSİK BELGE gibi çeşitli nedenlerle sınava alınmadığı,

-Elenen adayların puanlarına bakıldığında, ALES puanı 86, dil puanı ise 96 gibi çok yüksek puanlı adaylar olduğu görüldü.

Bunun üzerine, devam eden durum sonucunda 06 Mayıs 2020 tarihinde giriş sınavı yapılmıştır. Bu sefer, giriş sınav sonuçlarına baktığımızda;

Diğer yüksek puanlı adayların ONAYSIZ EVRAK, EKSİK EVRAK, EKSİK BELGE gibi elenmeleri sonucu, 69 toplam ortalama puanıyla 10 uncu sıradan sınava giren adayın, araştırma görevlisi sınavını kazandığı öğrenildi.

Şehir kamuoyu bu olumsuzlukları görürken, bir takım soruları da gündeme taşıyor.

1- "ONAYSIZ EVRAK, EKSİK EVRAK, EKSİK BELGE" açıklamaları ile ön değerlendirmede elenen adaylara yönelik olarak hangi belgelerinin bu şartları taşımadığı doğrudan yazılarak kişilerin iyi yönetim ilkeleri çerçevesinde aydınlatılması ve bilgilendirilmesi daha uygun olmaz mı?

 2- Bir ilahiyat öğretim üyesi olarak yüksek puanlı bu kadar adayın ne olduğu belli olmayan şartlardan dolayı elenmeleri sizleri üzmüyor mu?

3- Giriş sınavından bir adayın en yüksek puanı alıp diğer adayların çok düşük puanlar alması sınavın ölçme yönteminde bir gariplik olduğu hissini sizde de uyandırıyor mu?

4- Adayların bu sınavda şaibe olduğu iddiaları doğru mudur?

5- Bu sınavı iptal edip kadroyu yeniden ilan ederek adaylara yeni bir başvuru şansı vermek ister misiniz?

6- İlahiyat DEKANI ve DEKAN yardımcılarının bunun üzerine görevden alınması gerekmez mi?

7-Bu usulsüzlükten REKTÖRÜN haberi varsa REKTÖRÜN istifa etmesi gerekmez mi?

8. Bu tür haksızlıkların toplumdaki DİNİ DEĞERLERİN zedelenmesine yol açmakta değil midir?

9- DEİZM artışında adalet duygusunun zedelenmesinin payı yok mudur?

 



Anahtar Kelimeler: MUTLULUKLARI HAKKI YEMEK
Da vinci
9.05.2020 22:10:42
Bugün su üstüne çıkan sadece 4 yıldır yapılanın görünen yüzü adalet dediniz, adaletsiz oldunuz, liyakat dediniz liyakatsiz oldunuz, kul hakkı dediniz kul hakkı yediniz istifa eden Anadolu üniversitesi rektörümü olmalıydı. Yoksa Cumhuriyet üniversitesi rektörümü olmalıydı.

İlahiyatın Kara Kutusu
10.05.2020 00:25:46
Ya bırakın Allah aşkına kime adalet kul hakkı dersi vermeye yelteniyorsunuz. Benim ilahiyatçım işini bilir. Dört sene bu kirli fakültede okudum. Kul hakkının haddi hesabı verilmeyecek derecede hukuksuzluğa şahit oldum. Özellikle dekan fakültesindeki bir gruba 28 ürünüsünüz ucubesizin laflarına maruz kalarak. Onu geçtik bir şekilde fakültedeki karma eğitimi kaldırmak için öğrencileri bu işe alet edenler acaba ne kadar engel oldular bu kızlı erkekli ilişkilere ....

Sicrama cubugu
10.05.2020 01:39:11
Bu haksizlik sadece ilahiyat fakultesi aliminda mi gerceklesmis. Butun degerlendirmeler soyle detayli incelenecek olursa alt siradakilerin nasil degerlendirmede birinci siraya sicradigi gozukur. Ne diyelim cok alimlermis vessalam..

Uzay habercisi
10.05.2020 03:20:28
Sadece öğretim elemanlari alımimi problem.Son öğretim uyeleri kadrolari kime cikti. Kadro cikmayanlara da niye cikmadi. Asil problem giderayak bu kadrolari yök ten nasil aldilar da izin ciktilar. Yok tekrar alim beyi rektor mu atayacak yoksa. Bildigimiz kadariyla yeni rektoru sayin Cumhurbaskanimiz atayacak.Gerci alim beyin prensleri onumuzdeki donemi de bitirfik diye dolasiyorlarmis. Ama mevlam neylerse guzel eyler. Alim bey yakinindakilerini bu konuda uyarsa iyi eder.Onceki donemlerdeki rektorlerde bu is tamam diyrlardi. Ilyas bey faruk beyde. Gerci onlarin yaninda bu kadar prens yoktu.

Ali (-m-)babanın çiftliği
18.05.2020 21:58:20
Sivas ta bir internet gazetesinde büyük sivas haber sitesinde rektör Alim yıldız Ali Baba olarak anılmış. Insanın aklına baba denince ilk etapta Alibaba geliyor Sonrasinda da Ali Baba çiftliği akla geliyor.Üniversite son 4 yılina bakıldiginda birileri için tam manasiyla keyif sürülen bir çiftlik haline gelmis gibidir. Danişmanlarin eşlerine kadrolar yönetimin birinci dereceli akrabalarina gòrev ve kadrolar şehrin ust tabaka nüfusuna yakınlık kurmak için akademik kadrolar ilcelerden ğörevlendirmeler daha neler neler.Birileri bu kadar rahat ederken kızilirmağin ötesinde adeta bir çiftlik rahatlığıyla 4 sene geçirirken oy vermedi veya eleştiriyor diye de birilerine de baskılar kuran bir yönetim şehirle arasına köprüler kurmus.Ne diyelim ne Alim babaymış be.

Kadir gecesi hürmetine
20.05.2020 02:51:33
Burdan Allahın katında ettiğim duamı tekrar etmek istiyorum. İnsanın ekmeğiyle oynayanların adil bir yönetim sergilemeyip yanlı tutum sergileyenlerin cezası hem bu dünyada hemde Ahirette iki elim yakasında olacaktır. Allah bu günün hayrına duaları kabul edendir,... Allah ın katında kısasa kısas esastır.

Bu haber yorumlanmalı
23.05.2020 12:13:46
Kul hakkı yiğenler yarın aynı şeyler sizlerin başınada gelecek unutmayın bu iş koltukta oturttuğunuz jurı dıye gosterdıgınız kışılere vebali atacak kadar da vıcdanını kıraya verenlerın akmayan cesme calışmayan saat kulesıyle goruntu vermeklede olmayacaktır. Hesabını bu dunyada vermelısınız

YORUM
23.05.2020 14:48:46
Sahi 4 yıl once heybeden rektor olan bir yonetim bundan sonrasında beledıye baskanlıgına aday olacakmış. Cunku bılım adına degıl goruntu varı ve ıhalelı ıslerı cok sevmıs hem bılım adına calısınca ne olacakkı sınıfların yeyersızlıgı projeksıyon bozukluguda neymıs ogrencıler ust uste oturmak zorunda olsa ne kendı ahalısı kadrolara geldı ne olsa artık kıbır dolu yan yuruyusle bıyık altından attıgı bır gulucukle kucuk dağları ben yarattım ve sızın bılmedıgınız seyler var lugatıyla ilahıyatcı degıl nebı tarzı bır alımın kalemınden son gulen ıyı guler

kul hakkı
3.06.2020 12:28:17
insanların ekmeğiyle oynamak için kumpaslar kurup çeşitli myo ve fakultelerde kurşun asker nıtelığınde vıcdanını kıraya veren kadın erkek hocalarınızı kullanarak ıftıralar atarak duzenledığınız kumpaslar yarın koltuktan ındıgınızde yargının kollarına dustugunuzde sak sak konusulacak ve belgelerle ıspatlancaktır.

şak şak
8.06.2020 20:07:55
Rektör adayı Sayın Prof Dr.İlhan ÇETİN e rektör adayı isen istifa et diye baskı yapmaya başladıkları söyleniyor.Sizin buna gücünüz yetmez beyler İlhan hoca sizin vicdanını kiraya veren hocalarınıza benzemez korkmamak lazım koltuk güzel anladık nefsınızıde gıdıklıyorda sızde hakkınızı kullanamadınız be mubarekler simdi bol bol dua edın kı ınsanları bedduaları tutmasın.