Tarih: 05.01.2018 17:46

mutluyum, mutlusun, mutlu...

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi 2017 yılında AKADEMİK yetkinlik ve atakla değil bir çok skandal haberle anıldı.Sıkı sıkıya dili ve edebiyatı olan bir rektörün göreve başlayıp, hak ve adalet kavramları üzerinde yoğunlaşması iktiza ederken, eş dost ve akraba ayrıcalıklarını ilk gündem olarak ele alması 2017 yılının en çok konuşulanı oldu. Hatta hızını alamayan REKTÖR´ün ilk etapta AUDİ merakını somutlaştırıp, komik kabortalı elektirikli çocuk arabasına binmesi de 2017 yılının en komedi türü gösterileri arasında yerini aldığı bilinmekte.

Ayrıca Rektörün yeğenlerinden Z.Yıldız´ın Enstitü sekreterliğine diğer yeğeni M.Sakar´ın da vakıfta yetkili bir konuma getirildiği iddiaları gündemi hayli meşgul etmeye 2017 yılında devam ettiği gözlemlendi.

 Haziran 2017´de yaptığımız haberle M.Sakar´a hisse devri yapıldığı sonrasında da hisse devri yanlışından dönülerek hisselerin noter kanalıyla Vakfa devredildiği haberi gazetemizce kamuoyuyla paylaşılmıştı. Her ne kadar bu tür olaylarlagündeme düşseler de Rektörün yeğenlerinin yeni yıla keyifli girdikleri belirtiliyor.Üniversitede yüzlerce uzman varken çeşitli Kamu kuruluşlarından üniversiteye personel nakli yapılması hatta bu kişilerden bazılarının önemli görevlere getirilmesi de gündemi meşgul etmişti. Rektörün yeğenleri kadar mutlu olmasalar da bu kişilerinde 2018 Yılını mutlu bir şekilde karşıladıkları tahmin ediliyor. Yıllarca kamu kuruluşlarında çalışıp, köprünün öteki tarafına büyük bir iştahla bakan bu arkadaşların dilekleri kabul görmüş ve sonunda Cumhuriyet Üniversitesinin önemli bir ferdi olmayı başarmışlardır.

Bura da Valilik Özel kalemden Üniversiteye geçmiş, hatta Genel Sekreter Yardımcısı görevine getirilmiş Alper Duran´a özel bir yer açmak gerekir. Duran bir taraftan derslere girerek hocalık yapmanın bir taraftan da projeleri hayata geçirmesinin keyfıni yaşamakta. Kısaca ?o?artık tam bir Üniversiteli, o yüzden 2018 yılına diğer kamu kuruluşlarından geçenlerin arasında en mutlu girenin o olduğu söyleniliyor.

Birazda idari kadroya gözatıp yeni yıla mutlu girdiğini düşündüğümüz bazı isimlere yer verelim.Sayın Rektörünyüksekokullara, merkezi birimlere atadığı müdürlerden mutlu ettiği çok sayıda Müdür olsa da,CÜSAM´ın Müdürü Prof.Dr. A.Mahiroğulları´nın bu kişiler arasında tecrübesiyle bir kalem boyu önde olduğu düşünülmekte.2018 Yılına girerken İlçe meslek yüksekokulundaki çocuğunu hala merkeze getirememenin üzüntüsünü taşıyan Mahiroğulları´nın, bir keyifsizliğinin de eski yıllarda kar kaplı Sivas´ın bu ocak ayında kar görememesi olduğu söylenmekte, zira Mahiroğlu´nun yakınlarına CÜSAMolarak Sivas´ta ?Sivas Kültürel Coğrafyasında Kar´ın Yeri ve Kar´ Potansiyeli ve Kış Turizmine Katkıları?konulu konak Söyleşileri? yapmayı arzuladığını karın yağmamasının canlarını sıktığınısöylediği belirtiliyor. Gerçi; konaklarda bu aralar söyleşilerin arttığını kendilerine pek sıranın gelmeyeceğini söyleyen Mahiroğulları her şeye rağmen yeni yıla CÜSAM´ın başında keyifle girdiği ve yeni yılla ilgili projelerini hayata geçirmek için kış günlerinde gayım vakitlerde kafa yoracağı belirtiliyor?Bahara doğru kenger sakızı ve şifalı otlar üzerine araştırmalar yapma faaliyetlerine yoğunlaşacağı düşünülen Mahiroğulları´nın Sivas haritası üzerine kafa patlatacağı düşünülmekte, ayrıca kendisinin sürpriz projeleri de yine kış gecelerinin gayım vakitlerinde çalışağı ve bu yüzden ?haydi inşallah 2018 yılı CÜSAM? yılı olacak umuduyla gözlerinin parladığı ve yeni yıla diğer Müdürlerden daha mutlu girdiği belirtiliyor.

Müdürlerin yanı sıra yine Üniversitede çok keyifli Dekanların olduğu ve 2018 yılını keyiflekarşıladıkları belirtiliyor.

Vakıf Başkanlığı görevini bırakarak bir çok soruyu ardında bırakan ve görevi bırakma sebebi hala sırra kalem olan Biyolog kökenli Prof.Dr. A.Alim´in Tıp Fakültesinin temel tıp bölümüne profesör kadrosu çıkarılarak Eczacılık Fakültesine dekan vekili yapılan Alim´in Vakıf yöneticiliğinden kurtulduğu için çok mutlu olduğu ve canla başla daha önce de Dekan Yardımcılığı yaptığı fakültede her dönem hizmete hazırım desturuyla çalışmalara koyulduğu ve yeni yıla en mutlu giren dekanların arasında olduğu düşünülmekte. Eski Rektörlerden İlyas Dökmetaş ve Faruk Kocacık zamanında son olarak da Alim Yıldız´ın döneminde görev alarak herkes gider biz kalırız diye omuzları yüksek başları dik gezen dekanlardan Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.H. Kara ile Teknoloji Fakültesinin Dekanı olarak atanan Prof.Dr. S.Elagöz´ün yeni yıla en mutlu giren dekanlar olarak ipi göğüsleyeceği düşünülürken, yılın sonuna doğru diğer fakülte dekanlıklarına yapılan atamalar sonucu onlardan daha mutlu dekanların görüldüğü anlaşıldı.İlahiyat fakültesinde görevli olan ve Eğitim Fakültesi Dekan vekilliğini yürütenProf.Dr. A.Aksu kendisinin vekil dekanlığa içerlense dekardeşi olduğu söylenen Prof.Dr. İ.Delice´nin Edebiyat Fakültesine Dekanlığıyla gururlandığı ve iki kardeşinde yeni yılı mutlu makamlı girdikleri belirtiliyor. Yine Mühendislik Fakültesine Prof.Dr. M. Şimşir´in yerine Dekan olarak atanan Prof.Dr. B. Erdem ile Mimarlık Fakültesinin Dekan vekilliğiniyapan Jeoloji Mühendisi eşi Prof.Dr. N.Ö.Erdem´in 2018 yılınıen mutlu karşılayan çiftlerden olduğu söyleniliyor.İlahiyat fakültesinde kadrosu bulunan İletişim Fakültesi Dekan vekili Prof.Dr. C. Ağırman´ın da bol bol dua edip şükür ettiği ve alanı olmadığı halde İletişim Fakültesini çok sevdiği ve yeni yılda büyük katkılar sağlayacağı için keyifli olduğu tahmin ediliyor?

Üniversitede öğretim elemanlarının kendi yakınlarına kadro ayarlama yarışı 2017 yılına yine damgasını vurdu. Aslında bu liyakatsız yaklaşım yıllardır bu Üniversitenin kanayan yarası, bu şekilde yapılan atamaları burada zikretsek ajanda olacak nitelikte. Sadece üniversite personeli yakınlarını aldırma arzusunda değil, üniversiteyi iş kapısı olarak gören ve liyakatsız bir şekilde yakınlarını üniversiteye yerleştirmek isteyen Sivas´ta çok akabil insanlar var. Rektör yardımcısı Mehmet Çimen´in oğlunu görev yaptığı yere aldırmasıyla başlayan alımlar dur durak bilmedi. Çimen Rektör yardımcılığını bıraksa da, Çimen soyisimli bir öğretim elemanını Üniversiteye kazandırmanın gururuyla yeni yıla huzurlu girmenin mutluluğunu yaşamıştır herhalde. Artık rahat birşekilde Tıp Fakültesinde emekliliğini bekleyebilir. Duyduğumuza göre Tıp Fakültesinde Soğuk Çermikte Villa Yapmış deneyimli hocalar varmış, Çimene bu konuda yardımcı olabileceği tahmin ediliyor. Yılın Sonuna Doğru uzman kadrosundan bir yakını (rivayete göre oğlu) alınan İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. O.Alacahan´ın da üzerinden bir yük indiği ve yeni yıla çok mutlu girdiği söyleniliyor Yine aynı fakülteden Doç.Dr. O. Kaynar´ın Eşi H. Kaynar´da yıllarca Meslek Yüksek Okulunda çalıştıktan sonra 2017 yılının sonuna doğru Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümüne alanı olmadığı halde Yrd.Doç.Dr olarak atanmış olup Üniversitenin en keyifli öğretim elemanı olarak yeni yıla girdiği konuşulmaktadır. İktisat Fakültesinde görev yapan Yrd.Doç.Dr. R. Kılavuz´da memurluk yapan eşi öğretim görevlisi kadrosuna geçmiş böylece Kılavuz ailesi de yeni yıla mutlu girmişlerdir. Haber merkezime gelen bilgilere göre bu ailelerden daha mutlu olan üniversite personelleri olsa da, burada birkaçını zikrettik.

Bu ara da Rektör yardımcısı Ali TAŞKIN´ın da en mutlu olanlar arasında olduğu zikrediliyor. Halim selim bir goruntu verme uğrasinda amma velakin,kongorlu rektör yardımcısı odasında mesut ve bahtiyar bir yılı geride bırakarak, olası bir TAŞKIN soy isimli birini buraya nasıl aldırırız hayaliyle yanıp kavrulduğu sanılıyor.

Evet; mutlu olanlar kadar onları mutlu edenleri de burada anmadan geçemeyiz. Alim Yıldız ve ekibini bu hassas ve liyakatlı çalışmalarından dolayı tebrik ederiz. Ne de olsa yakın ekibi çok mutlu kişilerden oluşmakta? Ortaokulda öğretmenlik yaptıktan sonra üniversiteye girerek hızlı bir şekilde yükselen bir Genel Sekreter önce kendisini sonra da etrafındakileri mutlu etmektedir. Yine öğretmenlikten üniversiteye geçerek çok kısa vakitte rektör danışmanlığına kadar yükselen mutlu danışmanlardan tutunda, üniversitede sağlık alanında onca profesör varken Sağlık bilimleri fakültesinden yrd.doçent olduğu halde yapılan ve üniversitedeki kadrolaşmalarda en etkili isim olan rektör danışmanı da en mutlulardan. Kısaca önce kendileri mutlu olan sonra da kendi yakınlarını mutlu eden bu yönetimin en büyük icraatı liyakata önem veren ve bu noktada hassas olan onlarca akademisyeni de beraberinde mutsuz etmektedir. Ne diyelim Mutlu olmaya, mutlu etmeye devam edin; ama unutmayın siz mutlu olurken ya da birilerini mutlu ederken; sizin yüzünüzden mutsuz edilenlerin olduğunu da  unutmayın..

Cumhuriyet Üniversitesinin logosuna sekiz köşeli yıldız ı yerleştirmekle felsefesinden haberlerinin olup olmadığı ve Siyasetname eserini de iyi analiz edip etmediklerini kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Son SÖZ ;?.

EVET SİZLER BU FELSEFEYLEDE İLERLEYİN

Mutluyum; Mutlusun; Mutlu?.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —