"MÜZE YANLIŞ RESTORE EDİLDİ"

SİVAS eski Milletvekili M.Ecder ÖZDEMİR "Kongre müzesinin yanlış restore edildiğini ve bunun sorumlusunu da Salih AYHAN olduğunu ifade etti.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS'ta görev yaptığı zamanlarda yaptığı olumsuzluklar nedeniyle yoğun eleştiri alan AYHAN'a bir eleştiri de  Malik Ecder ÖZDEMİR'den geldi.

Özdemir yaptığı açıklamada, KONGRE MÜZESİNİN yanlış restore edildiğini ve bu yüzden de TBMM Eski Başkanı Cemil ÇİÇEK'in dönemin İl Özel İdaresi Genel sekreteri Salih AYHAN'a "Ayıptır be kardeşim, bu kadar bir süre içinde siz bir müzeyi restore edemediniz, bu kadar sürede Atatürk Kurtuluş Mücadelesini bitirip, Cumhuriyeti kurmuştu” diye elleştirdiğiini söyledi.

ÖZDEMİR AÇIKLAMASINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ; 

"Halk Tv. nin bu gün Divriği’den, dün de Sivas’tan yaymladığı “Görkemli Hatıralar” proğramını ilgiyle izledim. Her türlü eksik ve noksanlarına rağmen güzeldi. Sivas’tan yapılan yayını izlerken gerçekten içim burkuldu. Canlı yayınınyapıldığı Kongre Müzesinin gerek dışarıdan gerekse içeriden verilen görüntüleri içler acısıydı. Müze binasının restorasyonu için benimde TBMM İdare amiri sıfatıyla katıldığım Başkanlık Divanından yüklüce bir ödenek ayrılmıştı. Restorasyon yapım işi AKP ye yakınlığı ile bilinen Rönesans adlı firmaya her hangi bir ihale yapılmadan verildi. Uzunca süre hiçbir şey yapılmadı.

Bu durumdan rahatsız olan TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek başkanlığında yapılan toplantıda zamanın Sivas ve Erzurm Valilerininde katıldığı toplantıda, Sivas Valisi ve dönemin İl Gen. Mec. Genel Sekreteri(şimdi Urfa Valisi olan) Salih Ayhan’a ağır eleştiriler yaparak, “ Ayıptır be kardeşim, bu kadar bir süre içinde siz bir müzeyi restore edemediniz, bu kadar sürede Atatürk Kurtuluş Mücadelesini bitirip, Cumhuriyeti kurmuştu” dedi. Dün ki canlı yayında Müzenin ön cephesindeki taş yapının beyaz bir boyayla boyandığını görünce irkildim ve çok üzüldüm. Bina cephesi eskisinden daha çok göçmüş ve adeta badanayla kapatılmış haldeydi. Bu durumu bu günki yetkililere dilimin döndüğünce anlatmaya ve yapılan bu kepazeliğin bir an önce düzeltilmesini talep ettim.Umarım, Sivas’ta yaşayan ve bu çirkinliği görüp rahatsız olan hemşehrilerim de bu işin takipcisi olurlar."



Anahtar Kelimeler: " YANLIŞ RESTORE EDİLDİ"