Tarih: 03.06.2014 08:00

NE ZAMAN YIKACAKSINIZ?..

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta tarihi eserlere karşı duyarsızlık son sürat devam ediyor. Eski Belediye yönetim zamanında Buruciye Medresesi önünde yapılan yüksek sesli çalışmalar eleştiriler sonrasında kaldırılmıştı. Yeni Belediye yönetiminin, tekrar Buruciye önünü karmaşalı etkinliklere açması tepki çekiyor.

 Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağışlanan akülü tekerlekli sandalyeler Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen programla engellilere dağıtıldı.

Yüksek volümlü araç gereçlerle türkü şarkıların havada uçuştuğu alanda, bu seslerin tarihi eserlere zarar vermesi görülmedi. Doğan ÜRGÜP zamanında orasının bir yüksek ses mekânı olarak kullanıldığı lakin kamuoyunun tepkisi sonrasında Kongre Müzesi yanına kaydırıldığı biliniyor. Yeni Belediye yönetiminin tekrar Buruciye Medresesi ve Kale Cami Önünün bu tür etkinliklere açma girişimi şiddetle eleştiriliyor.

Avrupa da tarihi eserlerinin yanı başında yüksek sesli çalışmalara izin verilip verilmediğinin araştırılması gerektiğini dile getiren kültür insanları, “bari yapamıyoruz koruyalım” diye feryat ediyorlar.

Bu tür etkinlikler için başka mekânların kullanılmasının daha faydalı olacağını belirten bir çok Sivaslı, burasının sükunetini berhava etmeye kimsenin hakkının olmadığını belirtiyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —