Tarih: 29.01.2019 00:59

Neden Olmasın?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, 2019 yılı itibariyle SİVAS KONGRESİ´nin 100. Yılını kutlamayı planlıyor. Şehrin felsefesinin oluşturulması yönünde de önemli bir başlangıç olan Kongrenin 100. Yılı için istişareye açık kapsamlı düşüncelerin ortaya konulması bekleniyor.

Bu bağlamda SİVAS POSTASI düşünce ekibi tarafından ortaya yaklaşık 3 yıldır konulan düşünceler, toplumun geniş kesimleri tarafından örnek alınmaya devam ediyor.

Çocukların doğal hayat ile tanışması yanı sıra belli toplumsal ve yaşam kurallarını öğrenebilecekleri, içinde doğa gezisi, eğlence, tarım ürünleri, meyvecilik, kamp alanları gibi eklentilerin oluşturulacağı ÇOCUK KÖYÜ, şehrin önemli cazibe merkezlerinden biri olacağı yorumları yapılıyor.

SİVAS´ın yol ağzındaki TAŞLI DERE alanında bazı peyzaj düzenlemeleri ile doğal olan bu alanın daha da işlevsel hale getirilerek,çocukların eğlence ve öğrenme alanlarına dahil edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

TÜRKİYE´ye örnek olabilecek bir alanın zaten orada olduğu gerek Özel Sektör gerekse Devlet eli ile burada muhteşem bir çocuk yaşam alanının oluşturulmasının pekala mümkün olduğu ifade ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —