NEDEN BU SESSİZLİĞİMİZ?

NEDEN BU SESSİZLİĞİMİZ?

Volkan KARASU Yazdı...

Neden bu sessizliğimiz , Türk milleti olarak Doğu Türkistan’da Müslüman Türk soydaşına yapılan zulme  karşı çıkmıyoruz , iktidarın sessizliğini bir nebze olsa da anlıyoruz ülkeyi yönetmekte gösterdikleri başarısızlıktan dolayı yapılan ekonomik anlaşmaların karşılığında Çin Devletine karşı muhtaçlıkları var ,mevcut iktidarın dış politikadaki beceriksizlikleri mağlum .Sorarım sizlere  halk olarak sesimiz niçin çıkmıyor .Peygamber Efendimizin . ‘’ Haksızlık karşısında susan dinsiz şeytandır ‘’ hadisinde bu sessizliğin haram olduğunu açık ve net bir şekilde açıklamışken , Müslüman Türk çocuklarının çığlıklarını duymamak için neden gözleriniz kör .dilleriniz lal ,kulaklarınız sağır oluyor .

   Bakınız Doğu Türkistan’daki Çin vahşeti üzerine ciddi veriler ile bilimsel raporlar yayımlayan Avustralya Stratejik Siyaset Enstitüsü (ASPI), yayımladığı son raporunda, Çin’in toplama kampları olduğu düşünülen 380’den fazla bina ve tesisin yerini tespit ettiğini bildirmiştir.

Aynı Enstitünün (ASPI) bir diğer araştırması olan “Kültürel Silme” adlı raporunda şu bilgiler, delilleri ile sunulmuştur8 : “Uydu görüntüleri desteğiyle Xinjiang’da yaklaşık 16 bin caminin (toplamın%65’i), çoğunlukla 2017’den bu yana hükûmet politikaları nedeniyle yıkıldığı veya hasar gördüğü tahmin edilmektedir. Ayrıca, yaklaşık 8.500 cami tamamen yıkılmış olup bu camilerin yerle bir edildiğinin görüntüleri vardır.” Bu çalışmaya göre, Doğu Türkistan’daki önemli İslami kutsal yerlerin en az %30’unun büyük ölçüde 2017’den beri yıkıldığı, %28’inin ise hasar gördüğü veya bir şekilde dönüştürüldüğü belirtilmiştir. Artık, bağımsız uluslararası araştırmacılar, aktivistler ve siyasetçiler ÇKP rejiminin Doğu Türkistan’da yaptıklarının günümüzde hâlâ geçerli olan ve 1948’de imzalanan Soykırım Sözleşmesi’nde belirlenen soykırım suçunu işlemekte olduğunu yüksek sesle dile getirmektedir. 1948’de imzalanan Soykırım Sözleşmesi’nde soykırım şu şekilde tanımlanmaktadır;

“Ulusal, ırksal, etnik ya da dinsel bir grubu bu hâliyle tamamen ya da kısmen yok etme kastı ile işlenen şu eylemlerden herhangi biridir:

a) Grup üyelerini öldürme;

b) Grup üyelerine ağır bedensel ya da zihinsel zarar verme;

c) Grubu fiziksel olarak tamamen ya da kısmen yok etmeye yönelik yaşam koşulları altına kasıtlı olarak koyma;

d) Gruptaki doğumları engellemeye kastedilerek önlemler dayatma;

e) Grubun çocuklarını zorla başka gruba nakletme.”

Bu maddelere göre ÇKP rejimi, 1955 yılından beri Doğu Türkistan’ da sistematik olarak soykırım suçu işlemektedir.

Bizler İyi Parti Teşkilatları olarak  sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in fikirleri doğrultusunda  Doğu Türkistan’da yapılan soykırım durdurulması için her platformda haykıracağız , her ne sebepten olursa olsun yapılan zulme sessiz kalmak Çin Hükümetine destek anlamı taşımaktadır .

VOLKAN KARASU

 



Anahtar Kelimeler: NEDEN SESSİZLİĞİMİZ?