Tarih: 30.07.2024 16:59

NELER OLUYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Merkez Cami Projesinde Mali İhtilaf! TDV'den Faizli Ödeme Emri!

Sivas’ta 20 Temmuz 2020 tarihinde temeli atılarak şehir meydanında yapılmaya başlanan Merkez Camii ve Külliyesinde çalışmalar devam ederken, Merkez Cami ve Külliyesi Yaptırma Derneği ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında yaşanan olaylar gün yüzüne çıktı…

Caminin yapımı için Merkez Cami ve Külliyesi Yaptırma Derneği’nin önceki yönetimi ile Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Yatırım A.Ş. arasında maliyet + yüzde 15 kâr şeklinde protokol yapılmıştı. Sözleşmeye göre 18 Mart 2020 tarihinde yer teslimi yapılarak, işin yapım süresi 1080 gün olarak belirlenmişti. Yine sözleşmeye göre cami inşaatının 3 Mart 2024 tarihinde tamamlanmış olması gerekiyordu.

Merkez Cami Derneğinin yönetiminde yaşanan değişikliklerin ardından dernek yönetimi maliyetleri düşürmek ve TDV’ye aktarılan kâr payını da cami için kullanmak amacıyla sözleşmeyi feshetti. 12 Aralık 2023 tarihinde Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri ile Dernek yönetimi bir araya gelerek, karşılıklı olarak tasfiye kabul tutanağına imza attı. Bu tarihten itibaren Dernek Yönetiminin TDV ile yolları ayrılırken, yapılan işlerin tamamı da yine dernek yönetimi tarafından yürütüldü.

TDV’DEN DERNEK

YÖNETİMİNE İCRA TEBLİGATI                                                                          

Dünyanın dört bir yanında yaptırdığı camiler ve hayır işleriyle ün salan Türkiye Diyanet Vakfı 31 Mayıs 2024 tarihinde Merkez Cami Yaptırma Derneğine alacaklarına dair ödeme emri gönderdi.

İlamsız ödeme emrinde “22.05.2019 tarihli Sivas Merkez Cami ve Külliyesi inşaatına ait inşaat ve proje işlerinin yapılması hakkındaki sözleşmeden kaynaklanan ve 34 nolu tasfiye hak edişleriyle tespit edilen kıdem ve ihbar tazminatları ile 12.12.2023 ile 21.03.2024 tarihine kadar devam eden giderlerin (1.164.405,66 TL) faiziyle birlikte ödemesi aksi halde icra takibinde bulunulacağı” belirtildi.

DERNEK YÖNETİMİNDEN

ÖDEME EMRİNE RET!

Edindiğimiz bilgilere göre; tasfiye kararı alınırken, Dernek yönetimi ile TDV arasında alacak – verecek olmadığı öğrenildi. TDV’nin söz konusu icra tebligatını ise TDV bünyesinde cami inşaatında görev yapan 5 personelin ihbar ve kıdem tazminatlarını gerekçe göstererek talep ettiği, derneğin de söz konusu personellerin TDV bünyesinde olduğu ve Dernek yönetimiyle bir bağlarının olmadığı için ödeme emrini reddettikleri öğrenildi…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —