NEPOTİZM

NEPOTİZM

Bir yanda Akraba Saltanatı Bir Yanda 6 Haftadır Boş Geçen Dersler

İki yıldır Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Rektör Alim Yıldız ve yardımcısı Ünal Kılıç´ın yönetiminde eş, dost, akraba alımlarıyla gündemden düşmeyen Cumhuriyet Üniversitesi ile ilgili haber merkezimize gelen bilgilerden biri Kamu Yönetimi bölümünde 4 dersin 6 haftadır  boş geçtiğine yöneliktir.

Daha once yaptığımız haberlerde bu durumu yani Kamu yönetiminde 3 hocanın olduğunu, bu şekilde bir bölümün var olamayacağını dile getirmiştik. Prof. Dr. Gülay Ercins, Dr. Öğretim Üyesi Raci Kılavuz ve Prof. Dr. Halis Çetin. Bu üç hocadan Profesör olan bir hoca da öğrencilerle vedalaşıp gideceğini söylemiş. Geçtiğimiz dönemde de öğrencilerin ilmine ve kişiliğine saygı duyduğu Murat Yıldırım isimli bir Kumu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Giresun´a gitmişti.

Şimdi soruyoruz yine;

Kamu Yönetimi Bölümünün her sınıfında en az 6-7-8 ders var. Bu derslerin her biri ayrı uzmanlık alanı olan dersler. İkinci öğretimi de düşündüğümüzde 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar toplam 8 sınıf eder.  İki veya üç hoca ile bu bölüm nasıl ayakta duruyor?

Öğrenci 4 dersin 6 haftadır boş geçtiğini ifade ediyor.

Rektör Alim Yıldız ve Ünal Kılıç´a soruyoruz. Akrabanız Zafer Yıldız´a veya danışman, eş ve akrabalarına kadro bulurken ve siz nepotizmin doruğunda zevkten uçarken Kamu Yönetimi Bölümünde 6 haftadır  boş geçen deslerin vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?

Siz ilahiyatçı hocalar, ulema olarak ?Vebal?i ve ?Kul hakkı?nı biz normal insanlardan daha iyi bilirsiniz.

Böyle devam edin.



Anahtar Kelimeler: NEPOTİZM
Yusuf Kul
1.12.2019 16:21:38
adalet herkese bir gün muhakkak lazım olacak. gün gelecek bugun at koşturanlar yarın hesap verecek.

pınar
1.12.2019 22:42:05
üniversitede birçok bölümde hoca yokken enis efendinin elini öpeni öğretim görevlisi olarak sağa sola atıyorlar. son 4 yılda atanan öğretim görevlilerinin % 90´ı üniversiteyi zorla bitirmiş ama ne hikmetse değerleri sonradan anlaşılmış nadide kişiler. bölümlerde arş gör yok bunlar eş dost akraba yalaka tayfasını öğretim görevlisi yapmak adına üniversitenin geleceğini de çalıyorlar.

Ümitim var
22.12.2019 13:00:57
Sivaspostası nın bir kaç hafta önceki haberinin ne kadar isabetli olduğu ortaya çıkmaya başladı.18 aralık tarihi itibari ile sarkışla Asık Veysel Meslek yüksek okulu öğretim görevliliği (eczacılık bölümü) ön değerlendirme sonucu açıklanmış olup listede 4. sırada yer alan Neriman NALDÖKEN in 20 aralıkta yapılacağı açıklanan sınavda başarılı olacağına dair güçlü iddialar ortada dolaşmakta. gerekçeler ise; şahsın geçen seneye kadar Rektör Alim yıldız tarafından üniversite hastahanesi müdürü olarak görevlendirilen an itibari ile sağlık bilimleri fakültesinde görevli DR.Öğretim Görevlisi Ümit NALDÖKEN in eşi olması ve şahsın açık öğretim fakültesi diplomasına sahip olup halen kyk da hemşire olarak görev yapması gösteriliyor.( malum; hocaların eşleri ve açık öğretim mezunları cumhuriyet üniversitesi nin tercih sebebi olarak gözükmekte) tabi rektör danışmanı Enis baha BİÇER in aile dostları olmasının da şansını yükselttiği konuşuluyor. şahsın Derya Biçer in arkadaşı olması da bir başka artı değer olarak gösteriliyor. sonuçları hep beraber göreceğiz.

sivaspostası var ol
23.12.2019 19:36:07
MAKSAT HASIL OLMUŞTUR. OYUN BOZULMUŞTUR. SU TESTİSİ KIRILMAMIŞTIR. İYİKİ VARSIN SİVASPOSTASI. İYİKİ VARSINIZ YORUMCULAR.