NUMUNE Yıkılmasın!

NUMUNE Yıkılmasın!

Eski Numune Hastanesi´nin yıkılmamasını isteyen Muhammed SARISÖZEN, Bakan İsmet YILMAZ´a açık bir mektup yazarak burasının korunmasını istedi.

 

Sayın İsmet YILMAZ

Ben Muhammed Sever SARISÖZEN.1939 Sivas doğumluyum.

Büyük dedem Hacı Abdurrauf Efendi, ATATÜRK´ün Sivas´a gelişinde onu karşılayan ağırlayan Milli Mücadelede hep yanında olan Osmanlının son, Cumhuriyetin ilk müftüsüdür.

Cam-i Kebir Haziresinde yatmaktadır.

Ddem Seyyit Şeyh Hüseyin Efendi, alimdir şairdir.Amcam Abdülkadir SARISÖZEN VALİ, babam Sırrı SARISÖZEN kamu görevlisi bestekardır, şairdir.Fehmi ve Muzaffer SARISÖZEN amcalarım Çanakkale gazisidir.

Eski Belediye Başkanlarından Hayri SIĞIRCI´nın anne tarafından yeğeniyim.

Onurum ve gururum olan bu büyük ailenin Sivas´taki lakabı, ?SARIHATİPZADELERDİR?

80 yaşına bastığım şu günlerde Sivas´taki eski NUMUNE HASTANESİ´nin yıkılacağını üzüntü ile öğrendim içim sızladı. Yıkılırsa onarılmaz yaralar açacak.

Akrabam Dr. Nevzat ÖZTOP orada BAŞHEKİMLİK yaptı. Annem Saliha SARISÖZEN´in nice talebeleri orada Dr. Memur, Hemşire vb. olarak çalıştı.

Orada acı tatlı hatıralarımız vardır. Sivaslı olupta orada hatırası olmayan yok gibidir.

O bina bir hatıralar anıtıdır.Sivas´ın hafızasıdır.

SİVAS MİLLETVEKİLİ bir BAKAN olarak bu Sivas´ın tarihinde önemli yer edinen hafızalar abidesinin yıkılmayacağı düşüncesiyle bu mektubu kaleme aldım. Bunu siz önleyebilirsiniz.

Allah´ın selamı,kitabımızın Kelamı üzerinize olsun.

                                                  Muhammed Sever SARISÖZEN



Anahtar Kelimeler: NUMUNE Yıkılmasın
kemal ak
3.04.2018 11:15:11
burda belediye neden tavrını açık net ortaya koymuyor sanki buranın yıkılmasını isteyen Vali Bey.Burada toplumu karşı karşıya getirmek için oyun oynanıyor bunlardan bir tarafı Vali Beymiş ve yıkılmasını sade ve o istiyormuş gibi lanse ediyorlar.Belediye bulundukları topluluğun durumuna göre söylem geliştiriyor kimi yerde yıkılsın kimi yerde yerde yıkılmasın çok zamanda sezsiz kalarak sadece seyretmekle işi idare ettiğini zannediyor herhalde.

sinan korkmaz
5.04.2018 15:06:05
sivasta yıkılacak yer oldumu doğan ürgüpü çağırın en iyi o yıkar