Tarih: 20.04.2020 20:34

ODA BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

MİMARLAR ODASI Sivas Başkanı Mimar Akif GENCER istifa etti. Akif Gencer istifa dilekçesini sosyal medya hesabından paylaşarak, Ankara Mimarlar Odası´na da tebliğ ettiğini açıkladı.

Mimar GENCER, ?Cami Projesi´ne dava açmak isteyen mimarlar vardı.? Dedi.

Gencer´in açıklamasını şeffaf gazetecilik gereği aynen sunuyoruz;

?Bu güne kadar odaya ve temsil ettiğim makama zarar vermemek adına sustum. Fakat ekteki istifa dilekçemde de kısmen belirttiğim süreci ayrıntılandırmak isterim.

Öncelikle Sivas Merkez Camii projesine dava açmak niyetiyle toplanan bir grup mimar arkadaşımın ele geçirdiği odamızın sosyal medya hesabından servis ettiği gibi ne makam sevdalısıyım ne de bir kahramanlık peşindeyim.

Gerektiği zaman sorumluluğu nasıl üstlendiysem makamları da elimin tersiyle itmesini bilirim.?

Gencer´in istifa dilekçesinde yer alan ifadeler şöyle;

?Odamızın uzun zamandır gündeminde olan Sivas Merkez Camii Projesi ile ilgili odamız üyeleri ve Ankara Mimarlar Odası Şubesi ile görüş ayrılığına düştüğümüz kamuoyunun malumudur.

 Öncelikle tekrar belirtmem gerekirse şahsım Akif Gencer olarak Sivas Merkez Camii projesine asla karşı değilim.

Bu süreçte bilgim ve onayım dahilinde olmadan Sivas Mimarlar Odası sosyal medya hesaplarımızdan Camii Projesi aleyhinde bazı paylaşımların yapılması, Ankara Mimarlar Odası´na odamıza kayıtlı bir grup mimarın dava açılması için bilgi belge ulaştırması bu kararı almamın son aşaması olmuştur.

Ankara Mimarlar Odası´nın Sivas Merkez Camii´ne açtığı davanın tarafıma tebliği bugün resmi olarak yapılmıştır.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası uygun çalışma ortamının kalmaması nedeniyle Sivas Mimarlar Odası il Temsilciliği görevimdem istifa ediyorum.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —