Öğrenciler Sosyal Sorumlulukta

Öğrenciler Sosyal Sorumlulukta

Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Doç.Dr. M.Kasım ÖZGEN rehberliğinde sosyal araştırmalar yapıyorlar. Sosyal Deney başlığı altında yapılan inceleme yolu ile de öğrenciler, hayata atılmadan ön bir bilgi ve deneyim eld

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri dersin yanı sıra dersten de öte sosyal sorumluluk bilinci ile şehir içinde çeşitli anketler ve araştırmalar yapıyorlar. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Sosyal Psikoloji Dersi Hocası Doç. Dr. M.Kasım ÖZGEN´in yönlendirmesi ile bu çalışmayı yapan öğrencilerin, girişimci ve sosyal yönleri de olumlu bulundu.

Şehrin içinde bulunduğu sosyo ekonomik durum ve geleceğe dair düşünceleri de almak için birebir yapılan görüşme ise çok olumlu bulundu. Sosyal Deney başlığı altında yapılan çalışma yolu ile hayata hazırlanan öğrencilerin, anket yaptıkları kişilerle seviyeli sorular ve sohbetleri de takdir edildi.

Şahsi veya genel ekonomik ve sosyal durumlar üzerine yapılan araştırmanın da öğrenciler tarafından kayıt edilip sunun haline getirilerek okulda sunulacağı bilgisine ulaşıldı.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Hatice YAĞCI, Semanur BAĞLAR, Aslıhan AÇIKGÖZ ve Derya TAŞ´ın gerçekleştirdiği söyleşi, katılımcılar tarafından da beğenildi.