Öğrencileri Yine Sevindirdi

Öğrencileri Yine Sevindirdi

SİVAS´ın yetiştirdiği bilim insanı Prof.Dr. Recep TOPARLI, şehirdeki bütün güzel çalışmalara önemli katkılar sunuyor. Eğitim, kültür, ve sanat çalışmalarını yakından takip eden TOPARLI, bu çalışmalar içinde olanları da teşvik ediyor. KALİGRAFİ eğitimi ala

 

SİVAS´ta sıra dışı eğitimcilerin attığı tohumlar meyvelerini, vermeye başladı. Şehrin gelişip güzelleşmesi için ilk adımın eğitimde dirilme olduğu felsefesinden hareket eden fedakar eğitimciler, maddi ve manevi fedakarlıklar yaparak, çocukların iyi yetişip ülkeleri hizmetinde bulunmaları için önemli çabalar gösteriyorlar...

Bu vesileyle Merkez Danişment İlkokulu 3/D sınıfı öğrencilerinin Kasım ayından itibaren öğrenmeye başladıkları Kaligrafi eğitiminde önemli başarılar yakalandı.

Bir medeniyet hayali düşüncesiyle, çok önemli maddi ve manevi fedakârlıklarla ortaya konulan bu güzel çalışma Türkiye´ye örnek olacak mahiyette.

Osman ÇELİK tarafından Serbest Etkinlikler Dersi´nde ilk defa uygulanan kaligrafi çalışması veliler ve öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi. Kaligrafi öğrenen öğrenciler, tabaklara annelerinin ismini yazarak bu tabakları annelerine hediye ettiler.

Kaligrafi için özel önlük diktirilip kalemlerin de temini akabinde özel bir eğitim sürecini zevkle yaşayan öğrenciler, zarif bir toplum ve bilinç oluşturmanın da ilk adımlarını attılar.

Bu özel ve güzel çalışmayı yakından takip eden Sivas´ın Kaşgarlı Mahmut´u Prof.Dr.Recep TOPARLI, Kaligrafi çalışmasında emeği olan bütün öğrencilere hediyeler göndererek onları teşvik etti.

Hediyeleri alan öğrenciler çok mutlu olurlarken, gelecek yıl da bu çalışmayı daha üst seviyelere çıkaracaklarını belirttiler.

 



Anahtar Kelimeler: Öğrencileri Yine Sevindirdi
sabri
11.06.2016 22:33:38
Hocam her zaman efsanesiniz! Her şeyi hak ediyorsunuz! En güzel yanınızda hiçbir zaman dil, din, ırk,siyaset ayrımı yapmadan insanlara yaklaşımınız!