Öğretmen Akademileri Kurulacak

Öğretmen Akademileri Kurulacak

SİVAS´ın TBMM´deki gururu Bakan İsmet YILMAZ, en fazla FETÖ yapılanmasının görüldüğü Milli Eğitim´deki açık ve gizli yapıları bir bir saf dışı bırakıyor. Gizli sızmalara da aman vermeyen YILMAZ, kabinenin en başarılı Bakanları arasında. Bu sıkıntılı süreç

 

Milli Eğitim Bakanı YILMAZ, eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, eğitim fakültelerinde şart olduğunu belirterek, eğitimde başarılı olmak için öğretmen yetiştirme sisteminin, öğretmen niteliğinin, çalışma koşullarının ve öğretmen motivasyonunun bütünsel bir anlayışla ele alınması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bir toplumda eğitimin başarısının öğretmenin başarısıyla yakından ilgili olduğunu belirtti. Öğretmen yetiştiren kurumlara alınan öğrencilerin nitelikli öğretmen adayı olarak yetiştirilmesinin önemli olduğuna değinen Yılmaz, hizmet içi eğitimin gerekliliğine dikkati çekti.

Kendisini bu mesleğe adayan insanlardan öğretmen seçilmesi gerektiğini belirten YILMAZ, ilk tercihi öğretmenlik olanların öğretmen olması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ "En iyi öğretmen olabilmek için mesleğe kendini adayacak öğretmen adayları seçilmelidir" dedi. "Kaç tane tercih yapıyoruz, 18, 16, 20. 15, 16´yı yazıyor da en sonuncuya ´ola ki diğerlerini kazanamazsam o zaman da öğretmenliği yazayım, puanım tutarsa giderim burayı kazanayım´ diyenlerle herhalde bizim arzuladığımız ideal öğretmenlik gerçekleşmez diye düşünüyorum. Birinci sırada öğretmenliği yazanı alabilmek lazım." dedi.

 "ÖĞRETMEN AKADEMİSİ KURULACAK"

Eğitimle ilgili temel yapılanmalardan da bahseden Bakan İsmet YILMAZ kısa zamanda Öğretmen Akademisini kuracaklarını dile getirdi.

Öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerini ÖĞRETMEN AKADMESİNDE vereceklerini söyledi. Bakan İsmet Yılmaz, yakın bir tarihte çalıştay düzenleyeceklerini, öğretmen akademisine son halini vereceklerini ifade etti.

Milli Eğitim bünyesinde uzun yıllara yayılan FETÖ yapılanması ile de çok önemli mücadeleler veren Bakan YILMAZ´ın bu önemli gayreti toplumun bütün kesimleri tarafından taktir ediliyor.