Öğretmenler Bir Ülkenin Aydınlığı

Öğretmenler Bir Ülkenin Aydınlığı

Sivas eğitimde, sıçrama safhasına girmeye çalışırken, eğitimin inceliğinden habersiz velilerin, öğretmelerin şevkini kırma çalışmaları şehrin eğitimini baltalıyor. Pek çok velinin lüzumsuz şikâyetleri karşısında, öğretmenleri kimin savunacağı ise merak ed

 

Fedakârlıkları ile ülkenin geleceğini şekillendiren öğretmenler, zaman zaman Sivas´ta zor anlar yaşıyorlar.

Ayakkabısı olmayana ayakkabı alan, çaresiz pek çok veliye çare olan, kalemi defteri olmayana kendi cebinden kalem defter alan, yerine göre teneffüslerde bir bardak çay bile içmeden öğrencileri ile ilgilenen fedakâr öğretmenler, çoğu zaman bu ilgilerinin karşılığını bir teşekkür edilerek bile alamıyorlar.

Sivas eğitimde kendi içinde kapılar aralamaya devam ederken, özellikle veli sorununu aşamıyor. Velilerin eğitim inceliğinden ve derinliğinden habersiz tutum ve davranışları öğretmenlerin şevkını kırıyor.

Eğitimin anlam ve önemini bilmeyen pek çok veli, şahsi davranıp öğretmenleri yetkili yerlere şikâyet edip, eğitim huzurunu baltalıyorlar.

Belli şahsi kapris ve çekememezlikleri ile diğer velileri de etkilemeye çalışıp, lüzumsuz her konuda Milli Eğitim´in yolunu tutan pek çok velinin, öğretmenleri şikâyet etmeleri hayret ve ibretle izleniyor.

Genelde şahsi durumlardan dolayı gerçeği yansıtmayan beyanlar ve ?kargaların dahi güleceği? aslı astarı olmayan ithamlarla Valilik´e, Milli Eğitim´e ve BİMER´e, öğretmenleri şikâyet edip, eğitime müdahil olmaya çalışan veliler, okullarda düzen ve kuralların da hiçe sayılmasına sebep olmaya devam ediyorlar.

Bu tür şikâyetler karşısında işini en güzelinden fedakârca yapmaya çalışan öğretmenleri kimin savunacağı ise merak konusu. Aslı astarı olmayan suçlamalar karşısında, öğretmenlerin hak ve itibarlarının Milli Eğitim tarafından korunması bekleniyor.



Doğruya Doğru
26.11.2015 16:29:51
değerlerini bilmeyenler için söylüyorum, sizin çocuğunuzu sizden fazla düşünen insanlara saygı gösterin

AYŞE ÖĞRETMEN
26.11.2015 17:08:15
BEN BİR ÖĞRETMENİM.elimden gelenden fazlasını yaptım hep ancak yine de veliler dedikodu yapıyorlar.O tatlı çocukların gülücükler de olmasa şevkimiz kalmıcak. Ayrıca SİVAS POSTASI gazetesine çok teşekkürler ediyorum.ÖĞRETMENLRRİN DUYGuLaRINA tercüman oluyor.

EĞİTİMCİ
26.11.2015 18:32:07
Çok öğrencime anne ve babasından çok şevkat gösterdiğimi bilirim. ANCAK BİR HATAM olsa VELİ gelip hemen onca yapılan iyiliği unutup bizle tartışıyor. Bilinçli velilere sözüm yok ancak kıymet bilmeyenler çok.

HELAL SİVAS POSTASI
26.11.2015 19:06:18
YİNE KİTABIN ORTA YERİNDEN HABER SİVAS POSTASI. KUTLUYORUM

canan
26.11.2015 21:35:15
Bu güzel haberden ötürü sizlere teşekkürler.ÖĞRETMENLERİN KIYMETİ BİLİNMİYOR.

sivaslı
27.11.2015 20:06:40
BEN ÖĞRETMENLRRE SELAMLAR SEVGİLER SUNARIM Onlar olmasa bu millet başarılı olamaz.Hepsinden Allah razı olsun.

VELİ
27.11.2015 20:44:04
BEN MEMUR BİR VELİYİM, Bizim çocuğun öğretmeni harika biri. NE ZAMAN ÇOCUĞUN DURUMUNU SORSAM AYTINTI İLE ANLATIR. Bence biz veliler fazla burnumuzu sokuyoruz her şeye...