ÖĞRETMENLERİMİZ!

ÖĞRETMENLERİMİZ!

GÜLTEKİN ÇETİN Yazdı...

TURİZİMCİ GÖZÜYLE ÖĞRETMENLER GÜNÜ GELECEĞİMİZİN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZ 

24 kasım millet mekteplerinin açılışı ve gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün 24 Kasım 1928 tarihinde BAŞÖĞRETMEN sıfatı alması sebebi ile 1981 tarihinden itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. 

Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gaye hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Öğretmen ışık demektir. 

O yeri doldurulamaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insanıdır. 

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün dediği gibi ilim ve irfanla donatılmış bir nesil her türlü zorluğun üstesinden gelebilir ve milletini yüksek medeniyetler seviyesine taşıyabilir. Öğretmenler günü öğretmenlere olan minnettarlığımızı ve saygımızı ifade etmenin yanı sıra eğitimin ne kadar değerli olduğunu hatırlamamız için bir fırsattır. Bu vesile ile bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar saygı ve şükranlarımı sunarım .

 KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ TURİZİMCİ AR-GE GÜLTEKİN ÇETİN



Anahtar Kelimeler: ÖĞRETMENLERİMİZ!