Tarih: 27.07.2015 17:13

OKÇULAR TEPESİ´ne Dönülecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas İmam Hatipliler Derneği son yıllarda önemli çalışmalara imza atıyor. 6.sını düzenledikleri İmam Hatipliler buluşması yoğun ilgi görürken, Paşabahçe Mesire alanına akın eden İmam Hatip Camiası önemli bir birlikteliğe imza attılar.

İmam Hatipliler başta olmak üzere diğer STK´ların ülkenin milli ve manevi kalkınmasında önemli rol oynamaları bekleniyor.

Şimdiye kadar önemli bir rol oynayamayan manevi duyarlılığı önde tutan camianın, makam mevki için önemli çaba göstermesi eleştiri alıyordu.

Refah Partisi zamanında devletle tanışan İmam Hatipliler ve diğer STK´lar, Ak Parti ile makam mevki kapma yarışında hız kesmedikleri için eleştiriliyordu.

Entelektüel analistler, gerek İmam Hatip Camiası gerek diğer STK´ların, üst aydın düşüncesi olan ?okçular tepesi? felsefesine yeniden sarılmamalarının çok önemli olacağı görüşlerini dile getiriyorlar.

Makam mevki ganimet için atılmadık takla bırakmama işini bir kenara bırakarak, üst bir medeniyet hayalinin yeniden ete kemiğe büründürülmesinin elzem olduğu ifade ediliyor.

Paralel Yapının, Vatan, millet, manevi değerler başta olmak üzere bütün yerli değerlere ihanet ettiği ortada iken, ülkenin gelecek şekillenmesinde, şahsi çıkar ve hırsı bir kenara bırakarak öte bir aşk ve hayali önde tutacak yeni STK´ların biran önce yeni atılımlar yapması bekleniyor.

6. gerçekleştirilen buluşmanın entelektüel analizleri yapılarak, ?Okçular Tepesinden? ayrılmama dik duruşunun gösterilmesi arzulanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —