Okul İdarecileri Eğitimin Neresindeler?

Okul İdarecileri Eğitimin Neresindeler?

Başına buyruk hareket ederek, Devlet işleyişini hiçe sayan pek çok okul idarecisi, şehrin eğitim gidişatını baltalamaya devam ediyor. ?Milli Eğitim bize karışamaz? mantığını ile şehrin eğitimini adeta yerlerde süründüren okul idarecileri hakkında ne zaman

 

Sivas´ta Mayıs ayı gibi okullarda yapılan bir uygulama tepki çekmişti. Uygulamaya göre ?lüks restoran ve otellerde ?mezuniyet yemeği ve gecesi düzenleyen okullar kamuoyundan tepki çekerken,yapılan bu yanlışın düzeltilmesine yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yazısının sümen altı edildiği belirtildi..

31/05/2016 tarihinde okullara Milli Eğitim Müdür Vekili Harun TAN imzası ile gönderil ve duyarlı eğitimcilerce olumlu bulunan yazının, okul idarecileri tarafından uygulamaya konulmadığı bilgisine ulaşıldı.

Okulların mezuniyet gecelerinde, velilerin masraf edilmeye zorlanmaması, genellikle kutlamaların okul içinde yapılması, gelenek ve göreneklerin dikkate alınarak toplum değer yargılarının gözetilmesine yönelik uyarının, dikkate alınmayarak, yazının öğretmenler tebliğ edilmediği ortaya çıktı.

Yazıyı görmezden gelen pek çok okul idarecisinin ?Milli Eğitim Bize karışamaz biz mezuniyet gecelerimizi yapalım? diye ?kep törenleri? organize etmeleri şaşkınlık oluşturdu.

İlkokul 4.sınıflardan itibaren velilerin kep ve mezuniyet elbisesi almaya zorlandığı haber merkezimize gelirken, Milli Eğitim´in emrine rağmen böyle bir uygulamanın devam ettirildiği belirtildi.

Devlet işleyişini hiçe sayan, resmi yazıyı dikkate almayarak veli ve öğrencileri mezuniyet gecelerine adeta mahalle baskısı ile zorlayan okul idarecilerinin bu keyfiyeti tepki çekti.

Eğitimciler, okul idarecilerinin buna benzer pek çok kanunsuz işlere imza atmalarının artık önüne geçilmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Sivas´ın gururu Bakan İsmet YILMAZ´ın şehirde oluşmuş bu keyfiyeti sonlandırması gerektiği dile getirilirken, başına buyruk idarecilere artık fırsat verilmemesi görüşleri dile getiriliyor.



müdür
29.06.2016 13:56:51
Buna benzer neler var daha okullarda okula gelmeyen dışarda gezen idareciler mi sorsan hep il mebden yazı almaya gittim diyenler mi bakanlık genelgelerini hiçe sayan uygulamaları mı sonrada işine gelenlerle tutanak imzalayan ama asıl yapması gerekenleri yapmayan yani görevini ihmal edip kişileştirenler mi program yapcam diye haftalarca ders yapmayan öğretmenlere bir şey demezken başkalarınında en ufak şeyi göze batan bakanlık genelgesini yazısını bile uygulamayan kişiler var.Ama bazı ufak şeyler işine gelince hemen uydurma tutanak ve yazılarla bezdirme işleri fakat bunun adı kişileştirme görevi kötüye kullanma birilerine yetkisini kullanarak maddi manevi menfaat saglama değil mi.Bazı şeyleri görürken o kadar yapması gereken engelmesi gereken işlerle ilgilenmeyen müdürler var.

dokunulmaz müdür
1.07.2016 00:47:15
AYRICALIKLI SİVASTA BİR MÜDÜR:MÜDÜR YARDIMCISI İKEN ARANARAK BURAYA SENDEN BAŞKASI GELEMEZ DENİLEN,MÜDÜR OLUR OLMAZ BAŞVURULAR BAŞLAMADAN FOTOĞRAFÇININ CESARETİNE BAKIN OKULUN İÇİNE GİRİP BOŞ ODAYA MÜDÜR YARDIMCILIĞI TABELASINI ASABİLECEK KADAR CESUR OLAN, MESAİ SAATLERİNDE EĞZERSİZ YAPABİLEN,EVE EĞİTİME GİDEN HEM MÜDÜR YARDIMCIĞI HEMDE MÜDÜRLÜK DÖNEMİNDE KENDİ İFADELERİYLE VALİLİK MAKAMININ RESEN ATADIĞI SÖYLEYEN ,TÜRKİYEDE ÖRNEĞİ VAR MI BİLİNMEZ BAKANLIK DUYURSA NE DER ACABA KORİDORDA SANDALYE ÜSÜTÜNE HİZMETLİLERE AYLIK 50 TL KARŞILIĞINDA SİMİT SATTIRAN,MESAİ SAATLERİNİ KENDİSİ AYARLAYAN,BAYAN HİZMETLİLERİ CEBİNDEN ARAYARAK ÇAYIMI KAHVEMİ GETİR DİYEN,ELİNİ BELİNE KOYARAK ÇOCUGUN ÖNÜNDE 19 LTLİK SU BİDONUN ŞURAYA KOY DİYEN, ŞİKAYET EDİLSE DE KENDİ İFADESİYLE TELEFONLA ARANARAK SEN BUNLARI YAPTIN MI DENİLEN,BAKANLIK GENELGELERİ AÇIKKEN NE GİBİ ÇIKARI VARSA UYGULAMAYAN AMA İŞİNE GELENLERİ GÖREN, OKULA BİR SÜRÜ İŞ YAPTIRIRKEN PROJEKSİYON PARALARINI ÖĞRETMENLER ARACILIĞIYLA ÖĞRENCİLERDEN TOPLATAN,ALT SINIFA ÖĞRENCİ VERMESİ EVRAKLARI ÖĞRENCİLERİN HİÇ GÖRMEYEN ÖĞRETMEN TARAFINDA DOLDURULAN VE YIL SONUNDA İMZASINI ATAN MADDİ MANEVİ HER TÜRLÜ MENFAAT SAĞLAYAN VE HALA MÜDÜR OLAN AYRICALIKLI DOKUNULMAZ MÜDÜR KEYFİ UYGULARMAIRIN EN GÜZEL ÖRENGİNİ PERVASIZCA YAPAN KENDİ KURTARMA ADINA YILLAR ÖNCEKİ OLAYLARI AKLINA GETİRKEN OKULDAKİ BİR ÇOK UYGULAMYI GÖRMEYEREK OLAYLARI KİŞİLEŞTİREN VE SİVASTA MÜDÜRÜLÜKTE EN YÜKSEK PUANI BEN ALDIM DİYEN DERSLERDE HASSASIM DERKEN HERŞEY GÖZÜNE BATARKEN HAFTALARCA DERS YAPMAYAN AHBAPLARINI GÖRMEYEN VE HAKKINDA YAKINDA KİŞİLEŞTİREN GÖREVİNİ İHMAL EDEN MADDİ MANEVİ MENFAAT SAĞLAYAN İŞLERİNİ MÜDÜR YARDIMCILIĞI ZAMANINDA HİÇ YAPMAYAN TAŞINIR İŞLEM ZİMMETİ BARKODLAMA GİBİ İŞLERİ YAPMAYAN SÖZÜM ONA HASSAS MÜDÜR AMA HALA KORUNMAYA ÇALIŞAN