Okul İdarecileri Eğitimin Neresindeler?

Okul İdarecileri Eğitimin Neresindeler?

Başına buyruk hareket ederek, Devlet işleyişini hiçe sayan pek çok okul idarecisi, şehrin eğitim gidişatını baltalamaya devam ediyor. ?Milli Eğitim bize karışamaz? mantığını ile şehrin eğitimini adeta yerlerde süründüren okul idarecileri hakkında ne zaman

 

Sivas´ta Mayıs ayı gibi okullarda yapılan bir uygulama tepki çekmişti. Uygulamaya göre ?lüks restoran ve otellerde ?mezuniyet yemeği ve gecesi düzenleyen okullar kamuoyundan tepki çekerken,yapılan bu yanlışın düzeltilmesine yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yazısının sümen altı edildiği belirtildi..

31/05/2016 tarihinde okullara Milli Eğitim Müdür Vekili Harun TAN imzası ile gönderil ve duyarlı eğitimcilerce olumlu bulunan yazının, okul idarecileri tarafından uygulamaya konulmadığı bilgisine ulaşıldı.

Okulların mezuniyet gecelerinde, velilerin masraf edilmeye zorlanmaması, genellikle kutlamaların okul içinde yapılması, gelenek ve göreneklerin dikkate alınarak toplum değer yargılarının gözetilmesine yönelik uyarının, dikkate alınmayarak, yazının öğretmenler tebliğ edilmediği ortaya çıktı.

Yazıyı görmezden gelen pek çok okul idarecisinin ?Milli Eğitim Bize karışamaz biz mezuniyet gecelerimizi yapalım? diye ?kep törenleri? organize etmeleri şaşkınlık oluşturdu.

İlkokul 4.sınıflardan itibaren velilerin kep ve mezuniyet elbisesi almaya zorlandığı haber merkezimize gelirken, Milli Eğitim´in emrine rağmen böyle bir uygulamanın devam ettirildiği belirtildi.

Devlet işleyişini hiçe sayan, resmi yazıyı dikkate almayarak veli ve öğrencileri mezuniyet gecelerine adeta mahalle baskısı ile zorlayan okul idarecilerinin bu keyfiyeti tepki çekti.

Eğitimciler, okul idarecilerinin buna benzer pek çok kanunsuz işlere imza atmalarının artık önüne geçilmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Sivas´ın gururu Bakan İsmet YILMAZ´ın şehirde oluşmuş bu keyfiyeti sonlandırması gerektiği dile getirilirken, başına buyruk idarecilere artık fırsat verilmemesi görüşleri dile getiriliyor.