Tarih: 27.09.2015 10:16

Okul İdarecilerine Kötü Haber

Facebook Twitter Linked-in

 

Çalışıp üretmeyerek, Sivas´ın eğitimine hiyanetlik eden okul müdürlerine kötü haber geldi. Bakanlığın yeni uygulaması bu eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek.

Başarı ve beceriden yoksun, okulu geleceğe taşıyamayan, modern bir eğitim ve vizyonu hayata geçiremeyen okul idarecilerinin gözlerinin yaşına bakılmayacak.

Okul idarecisi olabilmek için çalmadık kapı bırakmayıp, okul idarecisi olur olmaz rutin dışına çıkmayıp, okulları başarıya taşıyamayan okul yöneticilerine yeni dönemde geçit verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 12.08.2015 tarihli Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler, Personele İlişkin Düzenlemeler 2015/23 nolu genelgeyle Resmi ve özel öğretim okullardaki yöneticilerin herhangi bir soruşturma yapılmadan sıralı amirleri tarafından yetersizlikleri görülen okul yöneticilerin görevleri üzerlerinden alınıp öğretmen olarak verilecekler.

Sıralı amirlerin görevden alabileceği okul müdürlerinin çalışmam gibi bir ihaneti zafiyeti göstermeleri durumunda hemen görevden el çektirilip, öğretmenliğe döndürüleceği alınan bilgiler arasında.

Sivas Valiliği´nin de şehrin eğitim geleceğini sekteye uğratmaya çalışan bazı okul idarecilerine de geçit vermeyeceği belirtiliyor. Özellikle bazı okul yöneticilerinin, Milli Eğitim Temel ilkeleri doğrultusu dışında hareket ettikleri ve Bakanlığın işleyişini hiçe saymalarına başta Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün fırsat vermeyeceği alınan bilgiler arasında.

Teftiş Kurulunun da bu tür zafiyetlere geçit vermemek için okullara müdahale edeceği ve suistimali gerçekleştiren okul idarecilerinin gözünün yaşına bakmayacağı vurgulanıyor.

Sivas Valisi Alim BARUT ve Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI´nın, özellikle ?Eğitimde Sivasi Hareketinin? titizlikle devam ettirilmesi başta olmak üzere okulların tertip düzen ve eğitim odaklı işleyişlerine özel önem verdikleri ve bu sene de aynı hassasiyetin devam edeceği alınan bilgiler arasında.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —