Tarih: 06.09.2015 22:34

Okul Müdürlerine Kötü Haber

Facebook Twitter Linked-in

 

Artık okullardaki idarecilerinin, "odalarında çay içip yan gelip yatma dönemi" sona eriyor. Atanmak için çalmadık kapı bırakmayan, atandıktan sonra ise hiçbir şey yapmamak için uğraşan pek çok okul müdürüne, Bakanlıktan kötü haber var.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 12.08.2015 tarihli Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler, Personele İlişkin Düzenlemeler 2015/23 nolu genelgeyle Resmi ve özel öğretim okullardaki yöneticilerin herhangi bir soruşturma yapılmadan sıralı amirleri tarafından yetersizlikleri görülen okul yöneticilerin görevleri üzerlerinden alınıp öğretmen olarak verilecekler.

Sıralı amirlerin görevden alabileceği okul müdürlerinin çalışmam gibi bir ihaneti zafiyeti göstermeleri durumunda hemen görevden el çektirilip, öğretmenliğe döndürüleceği alınan bilgiler arasında.

Sivas´ta her ay okullarda yapılan somut çalışmaların isteneceği, olası bir çalışmama veya Milli Eğitim ve Valiliği yanıltma durumunda okul idarecilerinin görevlerine son verileceği belirtildi.

Türkiye´ye örnek olan ve manevi bir yol yürüyüşü kabilinden "Eğitimde Sivasi Hareketi" çalışmalarına bu sene de devam edileceği ve hiç bir kimsenin, bu önemli devlet projesini sekteye uğratma "ihaneti" içerisinde olmasına müsade edilmeyeceği vurgulanıyor.

Sivas Valisi Alim BARUT´un, eğitim konusunda çok titiz olduğu ve Bakanlık isteği doğrultusunda ?başarı gösteremeyip günü kurtaran? okul müdür ve müdür yardımcılarına müsaade etmeyeceği alınan bilgiler arasında.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —