Tarih: 30.04.2014 10:30

OKULLARDA KÜTÜPHANE KULLANILMIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Sivas eğitimde gerilere doğru gitmeye devam ediyor. Bir çok okulda kütüphanelerin kapıları dahi açılmazken, bazı okullarda kütüphanelerin olup olmadığı ise bilinmiyor. Okulların tamamına yakınının kaynak kitap ve test kitapları satıcılarının işgali altında olduğu vurgulanıyor.

 Sivas okumuyor. Sivas okumadığı gibi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de kitap okuma etkinliklerinden uzaklaştığı vurgulanıyor. Okulların kaynak kitap satıcılarının işgali altında olduğunu belirten birçok eğitimci, test kültürü haricinde hiçbir okuma etkinliğinin gün yüzüne çıkmadığı vurgulanıyor. Geçtiğimiz yıllarda her ders başı 10 dakka kitap okuma mecburiyeti varken, bu sene bunun kaldırıldığı ve böylece okumanın ortadan kalktığı dile getiriliyor. Bazı okullarda kütüphane olmadığı belirtilirken, bazı okullarda da kütüphane olduğu halde kapısının kilitli tutulduğu dile getiriliyor.

Öğrencilerin okuma ile tanıştırılmadığından dolayı toplum dışı davranışlara daha kolay kaydıklarını ifade eden uzman eğitimciler, biran önce okuma etkinlikleri ile ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini belirtiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —