Tarih: 18.06.2019 21:54

OLDU BİTTİYE GELMEMELİ!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta yapılan projelerin, felsefelerinin oluşmadığından dolayı başarıya ulaşamadığı ulaşsa dahi birkaç yıl sonra atıl kaldığı biliniyor. Bunlardan en önemlisinin de HAFİK GÖLÜ PROJESİ olduğu biliniyor...

Hafik Gölü Projesinin görsel anlamda güzel olmakla birlikte yarım bir proje olduğunu dile getiren işin uzmanları, merkez alınma mantığının yanlış olduğunu dile getiriyorlar.

Özellikle MERKEZİN ?YARIM ADA? olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edilirken, yarım ada üzerinde bulunan tarihi anlamın da hesaba katılması gerektiği vurgulanıyor.

HAFİK GÖLÜ etrafında 2003 yılında ALMAN, JAPON ve AVUSTURYALI arkeologların bazı araştırmalar yaptıkları ve bu yarım adanın zamanında etrafı sularla kaplı bir ada olma ihtimalinin yüzde yüze varan bir bilgi olduğunu söyledikleri ve bu minvalde bir düzenlemenin doğru olabileceğini belirtmeleri hala belleklerde yerini koruyor.

Ada üzerinde eski kavimlerden hayat kalıntılarına rastlanıldığı ve düşmandan sakınmak için bu ada içerisinde yaşam kurdukları da diğer bir tarihi gerçek olarak kayıtlara geçiyor.

HAFİK GÖLÜ PROJESİNİN hayata geçmesi için adanın etrafının eski zamanlarda olduğu gibi sularla çevrili hale getirilmesinin gölü daha bir anlamlı kılacağı belirtiliyor.Bu bağlamda bir fikir geliştirilip, proje bir oldu bittiye gelmeden daha işlerlikli ele alınmasının en doğru olacağı görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —