OLDU MU ŞİMDİ?

OLDU MU ŞİMDİ?

Entelektüel mantık, bilimsel öngörü, şehir felsefesi ve sanatsal anlamdan yoksun bir şekilde yol alan SİVAS, garabetler zincirine bir garabet ekledi yorumlarına neden oluyor.

SPHM ÖZEL HABER

Kongre Müzesi yanındaki ORDU EVİ'nin yıkılıp KONGRE MÜZESİ ve jandarma binası alanının genşişletilip yeni bir meydan oluşturma fikri olumlu bulunurken, gelinen noktada 3-4 metrelik ÇİN SEDDİ varı duvarlarla KONGRE MÜZESİ ve JANDARMA BİNASININ betona hapsedilmesi yürekleri kanatıyor.

Sanatsal mantıktan uzak bir şekilde rölyeflerin sergilenmesi için, ucube beton duvarlar etrafı çepe çevre sararkan, şehrin önemli mekanlarına peyzaj çalışması yapılırken, neden MİMAR,SANATÇI ve ŞEHİR PLANLAMACILARININ fikrinden yararlanılmadığı merak ediliyor.

Ana obje KONGRE MÜZESİ olması iktiza ederken, rölyeflerin sergileneceği beton duvarların çepe çevre etrafta boy göstermesi anlaşılamazken, bu ucube eklentilere neden müsade edildiği ise bilinmiyor.

FELSEFESİ olan bir şehir oluşturma gayretleri her seferinde akamete uğrarken, vasatlaşan kadük sıradan adımların alkış ile karşılanması ise daha bir yürekleri kanatıyor.



Anahtar Kelimeler: ŞİMDİ?