Ömer KULAKSIZ

Ömer KULAKSIZ

Üzeyir YİĞİT Yazdı

Ömer Kulaksız
Eski (emekli) vekillerin, garip bir şekilde, garantici, mücadele etmeden önemli mesafeler kazanma derdinde olduklarını müşahede ettim. Sanırım siyasi tecrübeleri onu gerektiriyor.
Ömer Bey de bu eleştirilerden nasibini almalı. 
Tanıdığım zamandan bu yana, Sivas siyasetine hakim, yerel örgütlenmede mahir ve teşkilatçılığı ile beraber ekibine sahip çıkan biri olarak hafızamda yer etti hep. Doğru isimlerle mi idi, ya da doğru isimleri mi Sivas´a kazandırdı? Herkes kendini biliyor!
Bu tip yazı yazmanın şöyle bir handikabı var. Mevcut başkanı icraatları üzerinden, yaptıkları veya yapmadıkları şeylerden eleştirmek kolay ama aday adayı olan kişilerin hakkında yazı yazmak az zorluyor bizi. Biz de hoşgörülerine ve siyasetin tabiatına sığınarak bazı şeyleri yazıyoruz. 
Ömer Kulaksız´ın bahtsızlığı belki de, ileri derecedeki siyasi kıvraklığıdır. Geçmişte gösterdiği başarılı hamleler, ilerleyen dönemde kendisi için bir girdap oluşturma boyutunda... 
Kimsenin Sivas sevdasını sorgulayamam. Elimde bu sevdayı tartacak baskül de yok. Lakin kampanyaların başlaması ile Sivas´ı sıçratacak neleri var duymak isterim. Kulaksız´ın da ismi şehirde anılsa da, geçmiş siyasi günahları sebebi ile bu yarışta şansı ne kadar olabilir bilemiyorum. Belki de kendisi, ?Yokum. İsmimin anılması beni ziyadesi ile memnun etti? diye açıklama yapacak.
Kampanya sürecinde ve hayatında başarılar dilerim. Başkan adayı olursa eleştiriye açık kalmasını temenni ederim.



Anahtar Kelimeler: Ömer KULAKSIZ