Tarih: 02.12.2017 22:27

"Ömür Dediğin" SİVAS´ta

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

TRT HABER´de Cumartesi günleri ekrana gelen başta TRT AVAZ olmak üzere de diğer TRT kanallarında izleyici ile buluşan ?ÖMÜR DEDİĞİN? alanında ilk ve tek özel konu ve konukları ile dikkat çekiyor.

Bu ülkenin toprağına ilginç yaşamları ile maya katmış olan bilgece insanların hayatlarını ekrana taşıyan Ömür Dediğin, Sivaslı hemşehrimiz Zeliha İlhan DOYMUŞ tarafından hazırlanıyor.

Cumartesi Akşamı ekrana gelen Ömür Dediğin, bu hafta GÜNEY KÖYÜ´nde 30 yıl kadar imamlık yapmış Hikmet YILDIRIM´ın insanları güzelliğe çağıran ömründen kesitler sundu.

Kendini ilimle, hikmetle, bilgi ile yetiştiren Hikmet YILDIRIM´ın köyde kötü alışkanlıklar ile mücadele ettiği ve ayrıca medeniyet temelleri ile yorulan hayatı, ekran karşısındaki insanları mest etti.

Hemşehrimiz Zeliha İlhan DOYMUŞ´un  hazırlayıp sunduğu bu eşsiz yapıt, SİVAS´ın ilginç insanlarını da akrana taşıması ile SİVASLILAR tarafından da ilgi ve minnetle izleniyor.

Başarılı yönetmen Zeliha İlhan DOYMUŞ´un böyle özel çalışması ile, kültürel birikim ve tecrübelerin arşivlenip, yeni nesillerin aydınlatılıp sorumluluk sahibi birer bireyler olarak büyüklerine sahip çıkmalarına katkı sağlaması ile de takdir ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —