OMURGASIZ İnsan Çoğalıyor!

OMURGASIZ İnsan Çoğalıyor!

SİVAS İLAHİYAT Fakültesi Hocalarının, sosyal konularda da zaman zaman görüş belirtmeleri bekleniyor. ?KUL HAKKI YEMEME, ADAM KAYIRMAMA, LİYAKATİ ESAS ALMA? gibi önemli temel konularda ara ara açıklama yapması gereken büyük bir camianın, suskunluğu tercih

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS ilahiyat hocalarının toplumun zihnindeki sorulara cevap vermeye pek yanaşmamaları eleştiri alıyor. Pek çok profesör olmasına rağmen, bunların kamuoyunda tartışılan konulara ara ara cevap vermeleri iktiza ederken, her ne hikmetse hiçbir görüş bildirmemeleri anlaşılamıyor.

İLAHİYAT hocalarının en kısa zamanda ?liyakat ve kul hakkı üzerine? bir panel icra etmelerinin faydalı olacağı belirtiliyor. Bunun dışında ise son zamanlarda SOSYOLOJİK bir tartışma olan ve giderek artan ?OMURGASIZ  İNSAN? sorununun İLAHİYAT CAMİASI tarafından dinen izah edilİP kamuoyuna sunulması arzulanıyor.

Doğruya doğru demeyen, yüze gülen arkadan atan, yüzüne başka gizli kapaklı kapılar ardında başka konuşan, güce ve paraya tapınan, minumum çıkar ve korkularının kölesi olan,bildiği doğruyu kişiliksiz ve kimliksiz olduğu için söylemeyen, hiçbir değer yargısı olmayan ve son zamanlarda sayıları artan OMURGASIZ İNSAN diye nitelendirilen nice insanın, dini durumlarına İLAHİYAT camiasının bir yorumlama getirmesi bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: Omurgasız İnsan Çoğalıyor