Önce Hayal, Sonra Gerçek

Önce Hayal, Sonra Gerçek

Yaklaşık 6 yıl önce 20 tane yazarın SİVAS´ta bir Kitap Fuarı yapma girişimini engellemek için elinden geleni yapan lakin bunu başaramayan İl Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ´nün, 5.si gerçekleştirilen Kitap Günleri hakkında ne düşündüğü merak ediliyor.

 

Yaklaşık 10 yılı aşkın bir zamandır Kültür Müdürlüğü yapan lakin şehrin kültürel kalkınması için elini taşın altına koymayarak, günü kurtaran İl Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ, toplumun her kesimi tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Bundan 6 yıl önce şehrin önde gelen düşünür ve yazarlarının Sivas Valiliği ile temasa geçerek SİVAS´ın da kitapla ünsiyet kurması gereğini dile getirmeleri ile başlayan Kitap Günlerinin hayata geçmesi, memnuniyet ile karşılanıyor.

20 tane yazarın VALİLİK ile temasa geçmesi akabinde İl Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ ile görüştükleri lakin Kadir PÜRLÜ´nün, ?Sivas buna hazır değil, yapamayız. Onca yazarı nasıl ağırlayacağız? Yayın evleri gelmez? diye bu fikre karşı çıktığı, bu fikre karşı çıkmakla da kalmayıp, bunu engellemek için elinden geleni yaptığı bilgisine ulaşıldı.

PÜRLÜ´nün bu engelleme girişimlerine aldırmayan yazarların değişik temaslara girerek, Kitap Günleri ile ilgili alt yapıyı oluşturdukları vurgulandı.

Kitap Günleri´nin başlamasına rağmen, İl Kültür Müdürlüğü´nün yine kenarda durup ilk yıllarda genelde broşür dağıtarak, ilçelerdeki Halk Eğitim Müdürlüğü gibi yavan bir işlev gördüğü belirtiyor.

10 yılı aşkın bir süredir ?çalışmama üzerine bir düzen kuran? PÜRLÜ´nün, ne zaman emekli olacağı ise merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Önce Hayal Sonra Gerçek