Önce Hayal, Sonra Gerçek

Önce Hayal, Sonra Gerçek

SİVAS POSTASI Düşünce ekibinin yaklaşık beş altı yıldır dile getirdiği KALE FİLM PLATOSU´nun Belediye tarafından hayata geçirilecek olması memnuniyet oluşturdu. KALE´de oluşturulması planlanan film platosunun,yakın gelecekte SİVAS´ı Film Festivaline hazır

 

Sivas Belediyesi´nin olumsuz çalışmalarını sık sık eleştiren SİVAS POSTASI GAZETESİ, hakkaniyet ve dürüstlük ilkesi gereği güzel çalışmaları da alkışlamayı bir erdem olarak görüyor.

Uzun yıllardır gündemde olan büyük mimar Turgut CANSEVER´in üzerinde çalıştığı Kale Evleri Projesi, yeni bir anlam ve değişiklikle değerlendiriliyor.

Sivas Belediyesi tarafından Kale´nin Film Platosu olarak değerlendirilmesi olumlu bulunuyor.

Kültür ve sanat ortamından giderek uzaklaşarak adeta bir köy kültür ortamına dönüşen şehrin, bu tür özel yatırımlar ile yeniden diriltilebileceği vurgulanıyor.

Sivas Postası Gazetesinin yaklaşık 6 yıldır gündeme getirdiği, Kale´nin bir Film Platosu olarak değerlendirilmesi gereğini gören ve bunu hayata geçirme gayretinde olan Başkan AYDIN´ın bu adımı şehir adına olumlu bulunuyor.

Kale´nin zaten bir doğal film platosu olma hüviyetine haiz olduğunu dile getiren sanat insanları, Kale´de böyle bir güzel adımın ikinci versiyonunun ?ULUSLAR ARASI SİVAS FİLM FESTİVALİ? olabileceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Önce Hayal Sonra Gerçek