Önce Yap Sonra Yık!

Önce Yap Sonra Yık!

Sivas´ta bir açık hava komedisi yaşanıyor.Kale´nin yeniden dizaynı söz konusu iken Kültür Müdürünün eski saat kulesi için ödenek ayarlayıp, Saat kulesini Kale´nin ortasına dikme düşüncesi Kale Projesini baltalama olarak algılandı. Bir birinden haberi olma

 

Sivas gelecek yüzyılı planlayacak entelektüel düşünceleri konuşurken, işgüzar kadrolu Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ´den şaka gibi bir beyanat geldi.

Şehrin kültür vizyonunun ocağına incir ağacı dikip Sivas´ı yıllardır oyalayan PÜRLÜ´nün, Kale´ye saat kulesi için ödenek ayarlaması anlaşılamadı.

Sivas Belediyesinin kamulaştırma çalışmalarında sona geldiği bilindiği halde, hatta Kalenin yeniden şekillenmesi söz konusu iken, PÜRLÜ´nün oraya saat kulesini dikme çabası anlaşılamadı.

Kale´nin uluslararası düzeyde bir film platosu olması gerektiği dile getirilip, tepeden tırnağa yeni bir kale düşüncesi konuşulurken, SAAT KULESİ inşaatının da nereden çıktığı anlaşılamadı.

Olası bir Kale Projelendirmesi sonrasında, Saat kulesinin bir engel teşkil edeceği hatta oradan kaldırılması bile mümkünken PÜRLÜ´nün bu konu ile ilgili Belediye ile görüşüp görüşmediği merak ediliyor.

1950 ?yılarında yıkılan saat kulesinin yeniden inşasının pekala söz konusu olduğunu belirten uzmanlar, bunun KALE PROJESİNİN tamamlanması sonrasında düşünülmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Önce Sonra