Tarih: 15.11.2014 23:46

Önce Karşıya Bak!

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Yeni Genel Sekreteri Yavuz Orak’ın göreve başlaması sonrasından aylar geçmesine rağmen kabuller ve iadeyi ziyaretler haricinde ne yaptığı merak konusu. Sivas’ın en güzide yeri olan Eski Demiryolları Hastanesi bahçesine camdan bakıp orayı imar etmeyi düşünemeyen Genel Sekreter eleştiri alıyor.

 Sivas elindeki kıymetlerin değerini bilmeyen bir şehir olarak gerisin geriye gitmeye devam ediyor. Bir çok imkâna sahip şehrin bu imkânlarını atanan ve seçilen yetkililerin değerlendirmesi iktiza ederken, bu yönde ivedi bir gayretin görülmemesi tepki çekiyor.

Sivas’ın en önemli değerlerinden biri olan Eski Demiryolları Hastanesi bahçesinin yetkililerce görülmemesi ise bir başka garabet olarak dikkatle izleniyor. En büyük bahçe ve önünde bir eski havuz yeri olan mekanın neden pislik içinde olup, şehir değerlerine katılmadı merak ediliyor. Çok önemli bir mekana dizayn edilen protokol araç yeri ve girişin iyice düşünüldüğü lakin bahçenin ise görülmediği gözlemleniyor.

Büyük bahçenin elden geçirilip havuzun da yeniden diriltilerek rehabilite amaçlı kullanılabileceğini neden Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yavuz ORAK’ın düşünmeyip, sadece protokol odaklı kaldığı anlaşılamıyor.

Muhteşem bahçesi ile Yıldız Sarayını andıran nadide mekânın önünde bulunan ve atıl halde kalan havuzun da bir an önce buranın muhteşemliğine daihili noktasında fikir geliştirilmesi gerektiğini dile getiren duyarlı Sivaslılar, artık bu şehrin “altın tasla dilenmemesi” gerektiğini vurguluyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —