ÖNCE PARÇA PARÇA KAMULAŞTIR SONRA SAT!

ÖNCE PARÇA PARÇA KAMULAŞTIR SONRA SAT!

SİVAS tuhaf bir özelleştirmeyi konuşuyor. Önce parça parça kamulaştırılan arazilerin, sonra blok halinde özelleştirileceği konuşuluyor.

SPHM ÖZEL HABER

Geçtiğimiz günlerde "NELER OLUYOR?" programında Demirçelik fab. Ve Demirağ OSB bölgesinde Özelleştirme İdaresi tarafından blok halinde satışa çıkarılan üç araziden bahsedilmişti. Bu arazilerin yaklaşık olarak biri 550 hektar (5.500 dönüm) diğeri 770 hektar (7.700 dönüm) OSB içinde ki arazi ise 163 dönüm olduğu öğrenildi.

İlanda ki ihale geçici teminat bedellerine göre birisinin muhammen bedeli 20 milyon lira diğeri 25 milyon lira OSB içindeki arazi ise 400 bin lira olarak belirlenmiş. Şu anki duruma göre yaklaşık olarak dönümünü 3.650 TL den satışa çıktığı bilgilerine ulaşıldı.

Soru 1. Devlet bir sebeple önceden kamulaştırdığı alanları neden satar?

Soru 2. Devasa büyüklükte bir blok satışla yerel halkın buraları alma imkanı neden ortadan kaldırılmıştır?

Soru 3. Bu büyüklükte ki araziler için tespit edilen muhammen bedeller düşük değil mi?

Soru 4. Sivas TSO, Borsa gibi kurumların bu arazileri yabancılara kaptırmamaları daha doğru olmaz mı? Bu araziler için kamuoyunun aydınlatılması amacıyla, satış gerekçeleri ve olası bir satış durumunda bu arazilerin nasıl değerlendirileceği gibi konuların konuşulması ve kmauoyunun detaylı aydınlatılması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: PARÇA PARÇA KAMULAŞTIR SONRA !