"Orda Bir Köy Var Uzakta"

Zarif kişiliği ile bilinen ünlü Kültür Araştırmacısı ve Şair Ahmet Kutsi Tecer ´Orada Bir Köy Var Uzakta´ isimli şiiri Öğretmen Olarak Görev Yaptığı Sivas´ın Çelebiler Köyü´nde yazdı.

SPHM ÖZEL HABER

Şairlere, yazarlara, ozanlara ilham veren SİVAS, tarihin her döneminde öne çıkmaya devam ediyor. Dillerden düşmeyen ve adeta klasikleşen AHMET KUTSİ TECER´in ?ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA?şiiri de SİVAS´ta doğdu.

 Bir şarkının da sözlerini oluşturan ´Orada bir köy var, uzakta/O köy bizim köyümüzdür/Gezmesek de, tozmasak da/O köy bizim köyümüzdür´ dizeleriyle başlayan o ünlü şiiri yazan büyük şair ve kültür sanat araştırmacısı Ahmet Kutsi Tecer´in, bu ünlü şiiri bir zamanlar öğretmen olarak görev ifa ettiği Sivas´ta, merkeze bağlı havaalanı yakınındaki Çelebiler Köyü´nden ilham alarak yazdığı bilgilerine ulaşıldı.

Türk Halk Müziği ve Türk Halk Kültürüne önemli katkılar sunan ve yaklaşık 10 bin türküyü TRT repertuarına kazandıran Muzaffer SARISÖZEN ile yakın arkadaş olan araştırmacı Ahmet Kutsi TECER´in, SARISÖZENLER´in çiftliğinin bulunduğu ÇELEBİLER Köyüne sık sık geldiği ve buraya hayran kalarak, bu güzel ve özel şiiri yazdığı öğrenildi.

Ahmet Kutsi TECER aynı zamanda SİVAS´ta görev yaptığı zamanda önemli kültürel çalışmalara da imza atarak adından söz ettiren bir kültür araştırmacısı olarak kayıtlara geçti.



Anahtar Kelimeler: Orda Uzakta