Ordu´dan Sivas´a Gönül Yolu

Ordu´dan Sivas´a Gönül Yolu

Kimileri kutup yıldızı gibidir. İnsanlar onlara bakarak yönlerini bulurlar. Gecenin en ulvi vaktinde, sehere ramak kala, çayır kuşlarının bile tan ile halleştiği bir anda söyleşirler adeta.

 

Kimileri kutup yıldızı gibidir. İnsanlar onlara bakarak yönlerini bulurlar. Gecenin en ulvi vaktinde, sehere ramak kala, çayır kuşlarının bile tan ile halleştiği bir anda söyleşirler adeta.

Sabaha ramak kala? Azıcık bir uykunun, yüreği tenha kılan bir umudun, giz seyrangahını anlatırlar bıkmadan âdemoğluna.

Fırtınanın en azgın zamanında, bir Albatros misali yol yordam açarlar yolunu kaybedenlere. Bir sığınak gibi sararlar, başları dara düşenleri. Gönlü dara düşenler de zaten her daim konukturlar gönül ülkelerinde.

İlla da gönlü burkulanlar. Hayat denen tiyatroda yenilenler ve yenilgiyi zafere çevirmek isteyenler. Gelirler ve bir koca ummandan, kovaları büyüklüğünde su doldururlar. Sadece su? Herkese yetecek kadar su? Bitmez tükenmez bir hazineden, nasiplerince alıp varırlar ay aydınlık yarınlara?

Baharın sükûnetine ram olan turnalar misali, gönlün hay huyu ile birlikte, toplanırlar evlek evlek yanı başında. Bir hoş tebessüm aşkı iledir, sadece devran denilen bilinmezler heyulası.

Dalları hışır hışır bir sevdaya adayan sıra selvilerin, yağmura duydukları aşk ile kavilleşmişçesine, öbek öbek gelirler Kiraz gönlün, can hanesine?

Bir hoşluktur, yüreği rehin alan. Bir sevdadır gönülden gönüle seyri suluk eden? Ama illa da, paranın pulun anlayamadığı bir sevda. İlla da, makam ve mevki düşkünlerinin algılayamayacağı kadar büyük bir sevda.

Zifiri yaran ışık misali, dalga dalga aşk rayihasının yerleşmesi âlemin kalbine. Ateş böceklerinin fır fır dönmesi misali, zamana ve aşka dair adanmışlıklar heyulası anlatılan?

Bir sevda halesi? Gönle dair söylenecek en nazenin bir cümle? Ordu´dan, Korgan´dan, Kumru´dan, berilerin en berisinden, ötelerin enötesine yayılan asude bir selam. Kiraz misali? Rayihası her daim içe sinecek nazenin bir aşk abidesi?

Aşk, sadece ama sadece aşk? Aşktan gelen ve yine aşka giden bir aşk.

Ankayı Simurg misali, kendi küllerinden yeniden doğan bir aşk. Allı pullu aldanışlara ram olmayan bir aşk?

Sadece ama sadece aşk?Gönlü genişleten, geleni ve dahi geçeni bir yudumluk aşka boyayan aşk?Salkım söğütlerin, başını toprağa eğen kirazların, seherle öten bülbüller adandığı nazenin bir aşk.

Aşk, sadece ama sadece aşk?

                                                                        Osman ÇELİK

 

 



Anahtar Kelimeler: Ordu Sivas Gönül Yolu