SİVAS´ta Pek Çok Kişi Oruç Tutmayacak!

SİVAS´ta Pek Çok Kişi Oruç Tutmayacak!

Doğruya doğru, eğriye eğri deme erdem ve onurundan yoksun, makam ve mevki için öpmedik el bırakmayan, minumum çıkarlar ve minumum korkuların kölesi olanların ORUÇ TUTMAMASI bekleniyor.

 Ramazan´da iyi bir Ramazan sınavı veremeyen Sivas halkının, bu yıl oruç tutup tutmayacağı merak ediliyor. Orucun manevi durağı olan, mideden kalbe yükseliş ve bunun bütün davranışlara yansıtılması halinin, Sivas´ta pek görülmediğini dile getiren gözlemciler, Ramazan boyu şehirde şahsi gerginliklerin had safhaya ulaştığı yorumları yapılıyor.

Trafikte, yolda yürürken, sosyal ilişkilerde insanların geneline yakınında bir stres bir gerginlik bir çatışma hali olduğu bilinirken, bunun orucun maneviyatı ile örtüşmediği, sadece bu tür insanların boşu boşuna aç kaldığı yorumları yapılıyor.

Orucun insanı tepeden tırnağa onaran bir ruh mimarı olduğunu belirten pek çok bilim insanı, davranışlarımızın da bu ayda, daha anlayışlı ve kâmil olması gerektiğini vurguluyorlar.

Ruhun mideden kalbe yükselişi anlamına gelen Ramazan´da, sadece kendi nefsi için yaşayan zavalılardan olmamak için bu kutsal ayda, öksüzün, yetimin, mazlumun düşünülmesi gerektiği vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: