OTUZ YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

OTUZ YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

Merkez Altıntabak Mahallesine yeni bir okul yapılıyor. Yaklaşık otuz yıldır eski bir okulla idare etmek zorunda kalan mahalleye, Selçuklu ve Cumhuriyet motifleri ile bezenmiş modern bir okul yapılacak. 24 derslikli okulun 14 Temmuzda ihale edileceği bilgi

Merkez Altıntabak Mahallesine yeni bir okul yapılıyor. Yaklaşık otuz yıldır eski bir okulla idare etmek zorunda kalan mahalleye, Selçuklu ve Cumhuriyet motifleri ile bezenmiş modern bir okul yapılacak. 24 derslikli okulun 14 Temmuzda ihale edileceği bilgisine ulaşıldı

 Altın tabak ve Yeni Mahalleye yeni okul yapılacak. Danişment İlkokulunun ihtiyaca cevap vermediğinden dolayı, yeni bir okul için çalışmaların sona yaklaşıldığı bilgisine ulaşıldı.

Sivas Merkez 24 Derslikli Danişment (Altuntabak) Okul Yapım İşi 4734 sayılı Kamu İhale
Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ihale çalışmasının 14.07.2014 tarihinde yapılacağı ve 500 (beşyüz) takvim günü sonrasında bitirileceği planlanıyor.

Çalışmanın çok özgün olacağı bilgisine ulaşılırken, Selçuklu ve Cumhuriyet mimari tarzında motiflerin ağırlıklı olacağı dile getiriliyor.

Altuntabak Mahallesinde bulunan Danişment İlkokulu-Ortaokulu karşısındaki boş arsaya yapılacak okulun mahallenin eğitim sorununa çözüm bulmada faydalı olacağı belirtiliyor.

Modern bir okul için çalışmalar başlatan İl Özel İdaresi’nin, okulun şeklinde uygulayacağı özel ayrıntıların da ayrı bir güzellik oluşturacağı ifade ediliyor.

Yeni okulun yapılması akabinde, iki bloktan oluşan eski okuldaki küçük binanın yıkılacağı bilgine ulaşıldı.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda