ÖYLE Mİ?

ÖYLE Mİ?

YÖK´ün yayınladığı verilere göre sondan 10. sırada gözükmektedir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kütüphanesinde öğrenci başına düşen kitap sayısı 1,487. Kitabın 1 buçuğu olmaz ancak 1 buçuk bile değil.

Son zamanlarda Sivas basınında ve bir takım haber sitelerinde Cumhuriyet Üniversitesi kütüphanesi 170 bini aşkın kitap sayısı ile göz dolduruyor haberleri yapılmaktadır.

Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye´deki tüm devlet üniversiteleri içinde sondan 10. olmasına rağmen övünen tek üniversite olma özelliğiyle

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı bakımından Devlet Üniversiteleri arasında YÖK´ün yayınladığı verilere göre sondan 10. sırada gözükmektedir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kütüphanesinde öğrenci başına düşen kitap sayısı 1,487. Kitabın 1 buçuğu olmaz ancak 1 buçuk bile değil. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas´ın kültür şehri olmasına böyle mi katkı sunuyor? Sivas´ta kültür kitabı satan kaç tane kitapçı, kitap evi, kitap kafe vb. var? Kaç tane sahaf var?

Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan üniversite uleması ve onlara arka çıkanlar bu vahim tabloyu ve kültürsüzlüğü görmüyorlar yahut görmek mi istemiyorlar?

            İşi gücü övünmek, görüntü ve gösteriş olan, bildiğini yapan, istediğini ünversiteye alan, istemediğini almayan, nezaket ziyaretleriyle, birbirlerini ve eş dost akraba kayırmaları ile 3,5 yılı dolduran, her şeye bir tarak bulan mevcut yönetim gittikçe dibe vuruyor. 

YÖK´ün istatistiği yalan mı?

2018 YILI ÜNİVERSİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

https://www.yok.gov.tr/Documents/Universiteler/izleme-ve-degerlendirme-kriteri/sivas_cumhuriyet_universitesi.pdf

Sondan 10. Olduğunu Gösteren Sıralama

https://www.memurlar.net/common/news/documents/858956/a.12.1-universite-kutuphanesinde-ogrenci-basina-dusen-basili-kitap-sayisi-devlet.pdf



Anahtar Kelimeler: ÖYLE