Tarih: 12.06.2015 22:14

Öz Eleştiri Zamanı

Facebook Twitter Linked-in

 

Refah Partisi ile iktidarla tanışan İslami camia, o zamanlar iyi bir sınav vermemiş, hayatın debdebesi karşısında yenilmişti.

Ak Parti´nin iktidara gelmesi ile muhafazakar ve maneviyatçı camia yeniden iktidarla tanıştı.

13 yıllık Ak Parti iktidarında her gördüğü makam ve mevki için yarışan maneviyatçı camianın da dünyanın debdebesine yenildiği biliniyor.

Yüce idealler için adam yetiştirip, dik duran bir anlamla yaşayacağı yerde, en küçük makam ve mevki için taklacı güvercinler gibi takla atan pek çok sözüm ona muhafazakar insanın, iktidar imtihanında yenildiği görülüyor..

Ak Parti´nin iktidarında İslami duyarlılığa sahip pek çok insanın, fırsatı ganimet bilerek her makama koşması hayretle takip edildi.

Yüce idealler için mücadele azmi içinde yetişen nicesinin, mücahitliği bırakarak, müteahhitlik işine daldıkları ifade ediliyor.

?Hiç var olmayacak bir dünya? için uğraş vermesi gereken yüce ideal sahiplerinin bunun yerine ?muhafazakar gettolar kurup? bir eli yağda bir eli balda bir yaşam için yanıp tutuştukları biliniyor.

Ak Parti´nin iktidarı ile makam ve mevki ile tanışan yeni versiyon neslin, yapılan pek çok atama ve görevlendirmeye dahil olmadıkları için psikolojilerinin bozularak hayata kahretmeleri hayretle izlendi.

Sosyal medya hesaplarında ?Cennet, Cehennem, Ayet, Hadis,Dürüstlük, Doğruluk, Adalet? paylaşımında bulunan pek çok sözüm ona mücahitin, bu kutsalları da kıytırık bir ikbal için kullanmaları ise bir akıl tutulması olarak algılanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —