ÖZDEMİR SİVAS İÇİN ATAKTA

ÖZDEMİR SİVAS İÇİN ATAKTA

Sivas’a ikinci bir devlet üniversitesi kurulması yönünde çok güzel bir adım atan CHP Milletvekili Malik Ecder ÖZDEMİR, Sivas kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. Sivas’ın ekonomik kalkınmasına önemli katkı sunacak olan İkinci Devlet Ünivers

Sivas’a ikinci bir devlet üniversitesi kurulması yönünde çok güzel bir adım atan CHP Milletvekili Malik Ecder ÖZDEMİR, Sivas kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. Sivas’ın ekonomik kalkınmasına önemli katkı sunacak olan İkinci Devlet Üniversitesi için verilen kanun teklifine diğer Sivaslı vekillerin destek olması bekleniyor.

 Sivas’ın daralmışlığına önemli bir çözüm olacak olan ikinci Devlet Üniversitesi için Malik Ecder ÖZDEMİR’in verdiği kanun teklifi Sivas’ta beğeni ile takip ediliyor. Vekil ÖZDEMİR’in bu yönde attığı adım ile şehrin geleceğine dair ümitli bir duruşun da yeniden yeşerebileceği konuşuluyor. İkinci Devlet Üniversitesinin Sivas’ın bir çok sorununa çözüm getireceğini dile getiren Sivaslılar, kurulması için kanun teklifi verilen “4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” nin isminin de Milli Mücadele yıllarını anımsatmasının ayrı bir güzellik olduğu dile getiriliyor..

Kurulması durumunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin bazı bölümlerinin buraya kaydırılabileceği de konuşulurken, böylelikle hantal yapının bir az da olsa berteraf edileceği vurgulanıyor.

 MALİK ECDER ÖZDEMİR KİMDİR?

Malik Ecder Özdemir, 5 Ekim 1954`te Sivas`ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Sultan`dır.

Kimya Mühendisi; Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Proje mühendisi olarak bir süre kamu sektöründe çalıştı. Turizm ve ticaret konularında faaliyet gösteren iki şirketin kurucusu ve hissedarı olarak serbest ticaret işiyle uğraştı.

23. Dönemde Sivas Milletvekili seçildi.

İngilizce bilen Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda