Özdemir Veda mı Edecek?

Özdemir Veda mı Edecek?

Genel seçimlere aylar kala Sivas CHP’de liste hesapları inceden inceye yapılmaya başladı. Partinin ağır toplarından ve belirleyici unsurlarından biri olan Malik Ecder ÖZDEMİR’in, vekillik için Sivas dışına veya Genel Merkez yönetimine kaydırıl

Genel seçimlere aylar kala Sivas CHP’de liste hesapları inceden inceye yapılmaya başladı. Partinin ağır toplarından ve belirleyici unsurlarından biri olan Malik Ecder ÖZDEMİR’in, vekillik için Sivas dışına veya Genel Merkez yönetimine kaydırılacağı konuşuluyor. CHP’nin Sivas’ta yeni bir liste ile seçime gitmesi durumunda ikinciyi zorlayacağı yorumları yapılıyor.

 Milletvekilliğinde biri garantileyip ikinci için özel bir çaba göstermeyen kurultaylar partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde, bu seçimin değişik bir kulvarda sürdürüleceği ifade ediliyor. Partinin geçen genel seçimlerde liste hatası yaptığını dile getiren CHP’liler, bu hatanın bir devamının ise yerel seçimlerde yapıldığını belirtiyorlar. Özellikle Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Dr. Gülümser HEPER’in zarif bir bayan olmasına rağmen siyasi bir alt yapısının olmamasından dolayı kırıp dökmeleri çokça yaptığı vurgulanıyor.

Geçen iki seçimde Sivas’ta etkin bir başarı gösteremeyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bu seçimde yeni bir liste ile seçmen karşısına çıkacağı gelen bilgiler arasında. Özellikle listede “psikolojik eşik” olarak tabir edilen Özdemir faktörünün, bu seçimde Sivas lehine çekilebileceği dile getiriliyor. Malik Ecder ÖZDEMİR’in ya İstanbul gibi Sivaslılar’ın yoğun olarak yaşadığı yerden aday gösterileceği yada Genel Merkez bağlamında vekil olmadan değerlendirileceği haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

Uzun zamandır, Sivas CHP listesinde bir numara olan Malik Ecder ÖZDEMİR’in tabanın ve parti içi hiyerarşinin kanaatine saygı gösterip, CHP’nin Sivas için yeni bir liste hazırlamasına yardımcı olacağı yorumları yapılıyor.