Tarih: 08.01.2016 14:32

Özlenen Tablo

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Medeniyet anlamlı adımları son günlerde artırmaya başladı. Eğitimle Diriliş felsefesini içselleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, geçmiş ile geleceğin harmanlanmasına yönelik önemli projeler gerçekleştiriyor.

Alanında önemli bir yer tutan ?Din Eğitimi Çalıştayı? başarı ile gerçekleştirilirken, ?Sivas yazarları ile buluşuyor? çalışması da ara vermeden devam ediyor.

Son olarak Sivas´ın kültür ışığı Ruhsati Baba´yı ele alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  Eğitimde Sivasî Hareket Projesi kapsamında Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde ?Âşık Ruhsatî´yi Anma Programı? düzenlendi. Mutasavvıf bir derinlik içerisinde dolu dolu bir yaşam süren Ruhsati Baba´nın anılması, şehrin kültür duruşuna önemli bir katkı sağladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün bu tür etkinliklere devam edeceği bilgisine ulaşıldı. Ahmet Kutsi Tecer, Sultan Kadı, Nuri Demirağ, Aşık Veysel, Talibi Coşkun, Ali Şahin Canozan gibi Sivas´ın kutup yıldızlarının anılmasının, şehrin irfani derinliğine önemli katkılar sağlayacağını belirten uzman eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü´nün artık sahada olmasının memnuniyet oluşturduğuna vurgu yaptılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —