PARALEL´in Ali Cengiz Oyunu

PARALEL´in Ali Cengiz Oyunu

Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, dış güçlerin desteği ile kalkışmada bulunan Paralel Yapı, SİVAS´ta hala etkinliğini sürdürüyor. Bir zamanlar basın mensuplarını yıldırmak için ?Emniyet hırsızlık şubede? sorgulayarak gözdağı vermeye çalışan Paralel iha

 

Paralel yapı şehirde kabuk değiştirdi. Devlete karşı oyun içinde oyun kuran ve başta MİT tırlarının durdurulması olayına benzer olaylarla Türkiye´yi dünyada zora sokma girişimi içinde olan Paralel İhanet şebekesinin, fırtına geçene kadar ?yan cemaatlere? sızdıkları biliniyor.

Özellikle SİVAS´ta çok güçlü olan Paralel İhanetçilerin, hala güçlü oldukları ve etkinlikleri sürdürdükleri ifade ediliyor. Bürokrasideki atamalarda sızmanın önüne geçilmezken, bazı kripto yerlerde ise kamufle oldukları iddia ediliyor.

Risale-i Nur´u benimseyen bazı yan cemaatlere girdikleri bilinirken, bu cemaatlerin de ?napalım kardeşlerimiz onları korumalıyız? dedikleri biliniyor.

Çok önde giden pek çok ismin belli olmamak için her türlü korunaklı düşünceyi benimsedikleri hatta Paralel Yapıyı bile eleştirdikleri vurgulanıyor.

SİVAS´ta bürokraside nasıl kollandıkları ise merak ediliyor. Devletin onca hassasiyetine rağmen bürokratik hâkimiyetlerinin neden kırılamadığı bilinmiyor.

 Şamil TAYYAR´dan İlginç İddialar

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil TAYYAR, katıldığı bir televizyon programındailginç iddialarda bulundu. Milletvekili Şamil TAYYAR Paralel Yapını´nın, Risale-i Nur camiasından ?okuyucu ve yazıcı? guruplarına sızdıkları hatta ülkücü olmaya da özen göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Bunlara karşı çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten TAYYAR, bunların her türlü kılığa ustalıkla girebileceklerini belirtti.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: PARALEL Cengiz Oyunu