Parlak Bir Fikir Denemesi(!)

Parlak Bir Fikir Denemesi(!)

SİVAS, skolastik bir açmazı aşamamanın handikabı ile karşı karşıya. İnsanlığın ortaya koyduğu nice güzel eserin dünya mirası felsefesi bağlamında değerlendirildiği ortada iken, aydınlanma sürecine giremeyen bazı insanların, kalıplar içindeki sıg fikirleri

 

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS KENT KONSEYİ birkaç gündür değişik bir sıg lafları konuşmaya devam ediyor.Konsey toplantısında söz alan Ahmet HASDEMİR´in ?Eski Numune Binası Almanlara ait burası yıkılmalı. Bu kavmin eseri yıkılmalı? demesi şaşkınlık oluşturdu.

Bu düşünce ile bir medeniyet tefekkürü inşa edilemeyeceğini dile getiren düşünce insanları, Osmanlı Devletinin pek çok ülkeden eserleri olduğu ve HAsdemir´in felsefesi hakim olursa diğer ülkelerdeki OSMANLI eserlerinin de o ülkelerdeki insanlar tarafından yıkılmasının  talep edilebileceği ve böylece,  dünya mirası ve medeniyetler ürünlerinin yok olabileceği yorumları yapılıyor.

Ahmet HASDEMİR´in düşüncesi ele alınırsa ESKİ NUMUNE BİNASI yanı sıra TUDEMSAŞ´ın da yıkılmasının söz konusu olabileceği vurgulanıyor.

HASDEMİR´in Eski Numune Hastanesinde doktorların para ile iş yaptıklarını ve insanların ayaklarını kestikleri gibi bütün doktorları rencide edici açıklamaları ise tepki çekti.

HASDEMİR´in çıkarken aralarında şehrin pek çok yetkin isminin bulunduğu Kent Konseyi üyelerine hakaret etmesi ise şık bulunmadı.

Ahmet HASDEMİR´in yıllardır basın sektöründe olduğunu dile getiren yakın tanıyanlar ?padişahım çok yaşa? türü bir basın felsefesi benimseyen HASDEMİR´in, en kısa zamanda tebdili mekanda ferahlık amacıyla bir küçük tatile çıkarak moral depolamasının faydalı olacağını dile getiriyorlar.

 Ahmet HASDEMİR´in en kısa zamanda aydınlanma sürecine girmesi için SİVAS POSTASI ailesi olarak şu eserleri okumasını tavsiye ediyoruz?

--İnsan ne ile yaşar

--Turna ve Gayda

--Şehir Defteri

--Güvercin gerdanlığı

--İsyan Ahlakı

--Doğu ve Batı arasında İslam

--Yürek Dede ile Padişah



Anahtar Kelimeler: Parlak Fikir Denemesi