Tarih: 29.01.2018 10:02

Partiyi Kim Yönetiyor?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS Ak Parti teşkilatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ın ismi ile halk nazırında itibar görüyor.Partide herhangi bir yöneticinin halk nazarında memnuniyet oranı fazla yüksek olmadığı herkes tarafından bilinirken, oyların da yereldeki isimlere değil Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a verildiği biliniyor.

Şehri gelecek yüzyıla hazırlama konusunda başarı gösteremeyen ve yanlı ve yanlış imar uygulamaları ile gündemden düşmeyen Sami AYDIN ise eleştirilerin odağında. Belediye Başkanlığından ümidini kestiği iddia edilen AYDIN´ın, vekillik için zaman kolladığı vurgulanıyor. Özellikle AYDIN´ın akıl hocasın olarak bilinen Başkan Vekili KARACA´nın Aydın üzerinde büyük bir etkisinin olduğu ve dar çevre hesapları ile AYDIN´ı vekilliğe hazırladıkları kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.

Diğer yandan Bakan YILMAZ´ın desteği ile yeniden il Başkanı seçilen lakin gerek geçmiş yıllarda gerekse şimdi parti içi dinamikleri yönetemediği için parti hiyerarşisi, tarafından eleştirilen Ziya ŞAHİN´in tesir altında kalarak parti içi homurdanmalara zemin hazırladığı iddia ediliyor.

Ak Parti içinde bazı disiplin hareketlerinin Başkan Sami AYDIN tarafından organize edildiği artık yüksek sesle dile getirilirken, İl Başkanı Şahin´in ise konulara müdahil olmak yerine sakin bir seyri izlediği yorumları yapılıyor.

Belediye Başkanını belirleme sürecinde İl Başkanının etkin olduğu bilinmesine rağmen, ŞAHİN´in Şahin kesilmek yerine eski rutinliklerde devam etmesi ise anlaşılamıyor.

Siyasi kulisler Bakan YILMAZ´ın yerel konulara ANKARA yoğunluğu nedeniyle fazla giremediği, Vekil SOLUK´un da ayak oyunlarını hazzetmeyip proje yönlü çalıştığını dile getiriyorlar.

Bu boşluktan istifa eden Başkan AYDIN´ın ise halk memnuniyeti kredisini git gide tükettiği ve bir takım ataklarla partide psikolojik üstünlüğü ele geçirdiği Ak Partililer tarafından son günlerin en çok konuşulan konuları arasında.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —