Partiyi Kim Yönetiyor?

Partiyi Kim Yönetiyor?

Ak Parti´de gündem olan bir konu herkesin dilinde. Özellikle Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın partiyi şekillendirmek için özel çabası kamuoyuna yansırken, İl Başkanı yeniden olmasına rağmen, psikolojik üstünlüğü bir türlü ele alamayan Ziya ŞAHİN´in ise ned

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS Ak Parti teşkilatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ın ismi ile halk nazırında itibar görüyor.Partide herhangi bir yöneticinin halk nazarında memnuniyet oranı fazla yüksek olmadığı herkes tarafından bilinirken, oyların da yereldeki isimlere değil Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a verildiği biliniyor.

Şehri gelecek yüzyıla hazırlama konusunda başarı gösteremeyen ve yanlı ve yanlış imar uygulamaları ile gündemden düşmeyen Sami AYDIN ise eleştirilerin odağında. Belediye Başkanlığından ümidini kestiği iddia edilen AYDIN´ın, vekillik için zaman kolladığı vurgulanıyor. Özellikle AYDIN´ın akıl hocasın olarak bilinen Başkan Vekili KARACA´nın Aydın üzerinde büyük bir etkisinin olduğu ve dar çevre hesapları ile AYDIN´ı vekilliğe hazırladıkları kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor.

Diğer yandan Bakan YILMAZ´ın desteği ile yeniden il Başkanı seçilen lakin gerek geçmiş yıllarda gerekse şimdi parti içi dinamikleri yönetemediği için parti hiyerarşisi, tarafından eleştirilen Ziya ŞAHİN´in tesir altında kalarak parti içi homurdanmalara zemin hazırladığı iddia ediliyor.

Ak Parti içinde bazı disiplin hareketlerinin Başkan Sami AYDIN tarafından organize edildiği artık yüksek sesle dile getirilirken, İl Başkanı Şahin´in ise konulara müdahil olmak yerine sakin bir seyri izlediği yorumları yapılıyor.

Belediye Başkanını belirleme sürecinde İl Başkanının etkin olduğu bilinmesine rağmen, ŞAHİN´in Şahin kesilmek yerine eski rutinliklerde devam etmesi ise anlaşılamıyor.

Siyasi kulisler Bakan YILMAZ´ın yerel konulara ANKARA yoğunluğu nedeniyle fazla giremediği, Vekil SOLUK´un da ayak oyunlarını hazzetmeyip proje yönlü çalıştığını dile getiriyorlar.

Bu boşluktan istifa eden Başkan AYDIN´ın ise halk memnuniyeti kredisini git gide tükettiği ve bir takım ataklarla partide psikolojik üstünlüğü ele geçirdiği Ak Partililer tarafından son günlerin en çok konuşulan konuları arasında.



Anahtar Kelimeler: Partiyi Yönetiyor
Nejat DEMİR
1.02.2018 12:41:27
Mikro ayrışmalara zemin ve zaman ayırmayacak o şu bu diye değerlerimizi ayrıştırmayacak insanları boy pos makam mevki para pul şehirli köylü ayrımına tabi tutmayacak insanına şehrine ülkesine hizmeti adamlığı bilecek insanlığıyla toplumsal yaşamıyla insanlara örnek olacak Necati Çelik Göksel ARAS Hakan AKKAŞ isimleri üzerinde ciddi çalışmalar yapılmalı ve mutlaka ilimize katkıları AKPARTİM bünyesinde en üst düzeyde sağlanmalı.