PAŞABAHÇE´nin Felsefesini Oluşturmalı

PAŞABAHÇE´nin Felsefesini Oluşturmalı

Sivaslılar´ın, MART ayı ile başlayıp KASIM´a kadar süren ?MİDE? eksenli mesire alanı PAŞABAHÇE´nin, entelektüel bir bakış açısı ile modernize edilmesi bekleniyor. Tonlarca kanat ve köfteyle adeta kan gövdeyi götürürken, her KAMELYA´nın bir kültür öğesi ol

 

SİVAS kültürel bir yavanlığa doğru sürükleniyor. Şehrin geneline yakınının televizyon ve dedikodu odaklı bir yaşamı ayinleştirip kutsadığı görülürken, bu açmazdan biran önce çıkılması arzulanıyor. Şehrin gözde mesire alanlarının halkın ve özellikle çocukların bilinçlenmesinde etkin rol oynayabileceği ifade ediliyor.

PAŞABAHÇE MESİRE ALANINDA onlarca KAMELYA´nın bulunduğu ve bu kamelyalarda her gün yeme içme odaklı bir işlevin hüküm sürdüğü gözlemleniyor.

Sabahtan akşama kadar süren ve sade  mide eksenli bu yavan yaşam algısına biran önce müdahale edilmesi bekleniyor.

Şehrin aydınları, artık PAŞABAHÇE´ye bir felsefi derinlik katmanın zaruret olduğunu dile getiriyorlar.

En azından kamelyalara ŞEHRİN KÜLTÜR BÜYÜKLERİ, KÜLTÜREL MEKANLARI ve TARİHİ GEÇMİŞİ küçük levhalara işlenerek monte edilmesi durumunda özellikle çocukların bunları okuyarak birkaç cümlelik şehirleri hakkında bilgi edinmelerinin mümkün olabileceği biliniyor.

Her kamelyaya bir isim verilerek bu isimlerin hayatlarının buraya yazılması yolu ile en azından küçükte olsa bir kültürel bilinçlenmenin kapısının aralanacağı görüşleri dile getiriliyor.