Tarih: 05.12.2019 16:05

PAŞABAHÇE´ye Hüzünlü Veda

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ın gözde mesire alanlarından bir olan Paşabahçe, yaz boyu  insanların akınına uğradı. Sabahın erkeninde kamelyaları kapan şehrimiz insanı, bir ?ayin gibi? etleri hazırlayıp, mangalların üzerine caba ederek mutlu oldular.

Tonlarca tavuk kanat ve köftenin yendiği Paşabahçe´de spor yapma olanakları da var. Gezip spor yaparak bir gram kilo veren şehrimiz insanının, yüz gram geri aldıkları gözlemleniyor.

Paşabahçeye adım atar atmaz semaver ve mangalları yakan insanlar, hayattan bağlarını tamamen kesip, yeme içme ayinine odaklandıkları görülüyor.

İnsanların çıldırmış gibi yiyip içmeleri tuhaf görüntülere neden oluyor. Hayatta, yemeden içmeden sanki başka önemli bir şey yokmuş gibi insanların mangallara saldırdıklarının görülmesi eski ?Roma adetlerini? devamlı hatırlattı.

Paşabahçe ve sair zamanlarda, Sivas´ın bu denli et tüketmesinin hayra alamet olmadığı ve bu tür devamlı et tüketiminden dolayı şiddete meyilin artabileceği vurgulanıyor.

KIŞA girdiğimiz şu günlerde, halkımızın buraya veda ettiğii gözlemleniyor.Kış boyu etten ayrılacak olan Sivaslılar´ın, kendilerini kısır, bad ve etli pideye vurmaları bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —