Tarih: 13.05.2014 22:17

PEMBE CUMHURİYET

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle Adıyaman Aksaray, Kars Kafkas, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversiteleri bizden yeni üniversiteler olmalarına rağmen güzel çalışmalara imza atarlarken, C. Üniversitesi’nin devasa bir başarısının ortada olmaması eleştiri alıyor.

Vekâleten yürütülen dekanlıklarda alan dışı atamaların da söz konusu olduğu Üniversitede, bu tür uygulamaların ne zaman sonlanacağı ise bilinmiyor.

 Sivas’ta yayın yapan yerel bir televizyon kanalında Cumhuriyet Üniversitesi çalışmalarını anlatan Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ, deyim yerinde ise pembe bir tablo çizdi.

Bizden çok sonra kurulan Üniversiteler başarı üstüne başarı yakalarken, Cumhuriyet Üniversitesinin ısrarla ırmağın ötesinde kalma çabası anlaşılamıyor.

Birçok aksaklıklarla kamuoyu gündeminden eksik olmayan Üniversitenin, alan dışı atamalar ve vekâleten yürütülen dekanlıklara da sahiplenmesi gündemde.

Bazı bölümlerin alan dışı dekanlar tarafından yönetildiği bilgisine ulaşılırken, neden bunlarla ilgili alan içi tasarrufların bilimsel metotlarla ele alınmadığı merak ediliyor.

2 yıldır vekâleten yürütülen dekanlıkların olduğu ve bunlara da en ilginci alan dışı atamaların olmasına dikkat çeken kaynaklar, Hüseyin YILMAZ’ın televizyonda pembe bir üniversite tablosu çizmesinin bir anlamı olmadığına vurgu yapıyorlar.

Üniversitede yaşanan ilginç görev taksiminin ise Eğitim Fakültesinde yaşandığı bilinirken, çok etkin bir isim olan Hüseyin SARI’nın Rektör tarafından vekâleten görevlendirilmesinin araştırılması gereken bir konu olduğu dile getiriliyor.                                      

Bir kültür kenti olma iddiası içinde olan Sivas’ta açıldığında çok büyük umutlar beslenen Mimarlık Fakültesinde bir Jeoloji Mühendisinin hala fakültede etkili bir şekilde göreve devam etmesinin manidar olduğu dile getirilmekte. Rektör adaylığından bir fakülte dekanlığına hangi koşullarda görev verildiği kamuoyu tarafından merak edilirken, nasıl bir gelecek hesabının yapıldığı ise bilinmiyor.

İletişim Fakültesinde ise buna benzer bir durumun yaşandığı ve Sosyoloji Profesörü Metin EROL’un dekanlık görevini yürüttüğü biliniyor.

Benzer konulara televizyon ekranlarında geçiştirmeli cevaplar veren Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın, her şey yolundaymış gibi bir pembe tabloyu Sivas halkına sunması yadırgandı.

Geleceğe yönelmesi gereken bir Üniversite için büyük çalışmaların elzem olduğuna dikkat çeken bir çok Sivaslı, Sivas’ın geleceği için Üniversitenin motor görevi üstlenmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —