Perdeler Aralanıyor

Perdeler Aralanıyor

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil karşısında geçen yıl açılan S´MUNDO Cafe son günlerdeki el değiştirdiği iddiaları ile yeniden gündemde. Suşehri Eski Belediye Başkanı Sedat SEL´in açtığı CAFE´nin %50´sinin şehrin tanıdığı siyasi bir ismin yeğeni

 

Son yirmi yıldır yol geçen hanına dönen Cumhuriyet Üniversitesi ekonomik teşekküleri de ?nufüzlü? isimler arasında pay edilmekte. Ak Partinin kadrolu vekil adayı Semiha EKİNCİ´nin İLAHİYATIN yanı başında manevi havayı daha iyi soluklamak açısından aldığın iddia edilen CAFE´nin masalarını kendi elcazıyla sildiğine şahitlik eden görgü tanıkları, ara ara da İlahiyatın manevi iklimini içine çekip şükürler eda ettiği sanılıyor.

Siyaset, Ticaret konusunda üstün bir meziyetini CAFE ve DANIŞMANLIK ile sınırlı tutmayan EKİNCİ´nin önümüzdeki yıllarda yapılacak olan seçimlere hazır kıta beklediği biliniyor. Kent Konseyinde ?kent ve şehir? hakkında en kısa zamanda müntesiplerine bir sunum yapması beklenen EKİNCİ´nin medeniyet ve şehir bilinci konusundaki birikimi ise merak konusu. Ağahan Mimarlık ödülün sahibi Turgut Cansever´in kitaplarını okuyarak bu tür birifinglere hazırlanmasının yararlı olacağı görüşleri dile getiriliyor.

ÜNİVERSİTE-SİYASET-TİCARET üçgeninde son aylarda en dikkat çeken gelişme ise BBP Suşehri Eski Belediye Başkanı Sedat SEL´in işletmeye açtığı ?S´MUNDO? Cafe İle ilgili. Suşehri Eski belediye Başkanı Sedat SEL´in de CAFE işine girip ballı günleri hayal ettiği bildirilmekte.

SİVAS´ta konuşulan bir değişik iddiaya göre SEL´in bu Cafeyi %50 ortak ile şehrin etkin bir yerel siyasinin yeğeninin eşi üzerine alarak ortaklık kurduğu yönünde.

Sedat SEL´in ise son demde burasını devrettiği alınan bilgiler yönünde. Kime ve nasıl devrettiğinin hatta FETÖ iltisaklısı birinin babasına devrettiği ve bunu da bir siyasinin ayarladığı yönündeki iddialara en kısa zamanda söz konusu isimlerin bir cevap vermesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Perdeler Aralanıyor