Tarih: 12.12.2012 01:00

PİLOT OKUL MEVLANA

Facebook Twitter Linked-in

Milli eğitim bakanlığının öğrencilerin Kılık ve Kıyafetlerine Dair yönetmeliğinde yaptığı değişiklik, çok sayıda ilde uygulanmaya başlarken Sivas da bu uygulamanın gerisinde kalmadı. Mevlana İlkokulu öğrencileri de serbest kıyafet uygulamasına başladı. Renkli görüntülerin oluştuğu uygulamada öğrenciler durumdan memnun kalırken veliler aynı fikri taşımıyor. Velilerin en büyük endişesi, takıntı ve ayrımcılık olması, öğrencilerin kıyafet yüzünden derslerini ikinci plana atması?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik Resmi Gazete?de yayımlandı. Buna göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları düzenleyen yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.

Bazı illerde serbest kıyafet uygulaması günler öncesinde başladı. Sivas da uygulamaya katılan illerden biri oldu. Sivas Mevlana İlkokulu?nda da serbest kıyafet uygulaması başlatıldı. Serbest kıyafetleri ile okula gelen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Öğrencilerin memnun kaldığı gözlenen uygulama için veliler aynı fikirde değil. Bazı öğrenciler kış mevsiminde okul üniformalarıyla üşüdüklerini, ancak şimdi serbest kıyafet sayesinde üşümediklerini dile getirdiler.

Hangi çocuk sivil hangisi öğrenci karıştırıyoruz diyen veliler ise, serbest kıyafet uygulaması ile öğrencilerin çok rahat olduğunu dile getirdiler. Kıyafet serbestliğini değerlendiren bir veli ise, "Ben memnun değilim uygulamadan. Ayrımcılık ve takıntı gibi bir şey çıkıyor. Kıyafet dersin önüne geçmemeli. Çocuklar kıyafet derdine düşeceğine, derslerin derdine düşmesi gerekli" dedi. Sivas?ta gelir düzeyinin çok yüksek olmadığına dikkat çeken veliler, durumu iyi olanlarla olmayanlar arasındaki farklar ortaya çıkacak. Belki de öğrencilerin psikolojileri bozulacak? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —