Pink´e PEMBE Ayarı

Pink´e PEMBE Ayarı

Türk Dil ve Kültürünün yılmaz savunucusu Prof. Recep TOPARLI, gördüğü yanlışları düzeltmeye devam ediyor. Pink Taxi, TOPARLI ayarı ile ?PEMBE TAKSİ? ye dönüştürüldü.

 

Sivas´ta ilk olarak uygulamaya konulan ?Pembe Taksi? yoğun ilgi görüyor. Dünyada da örnekleri görülen ?PİNK TAXİ?nin Sivas´ta hayata geçmesi ardından, isim üzerine dikkatler yoğunlaşmışken, Sivas´ın KAŞGARLI MAHMUT´u Prof. Dr. Recep TOPARLI´nın devreye girmesi ile isim Türkçeleştirildi.

Pink Taxi, TOPARLI ayarı ile ?PEMBE TAKSİ? ye dönüştürüldü.

Taksi kelimesini yazarken alfabede olmayan ?X´ harfinin kullanılmaması gerektiğini söyleyen Toparlı, ?Bu durumu da bizim alfabemizdeki ?K´ ve ?S´ harfleriyle düzelttik. Şu anda bunun ismi Türkçeye tam olarak uygundur. İnşallah arkadaşlarımızın amaçladığı bir şekilde hizmet verir ve Türkiye´de ilk olan bu uygulama amacına ulaşır.? şeklinde konuştu.

Türkiye´de ve Sivas´ta Türkçe kelimelerin kullanımı yönünde hassasiyeti ile bilinen TOPARLI´nın, Dil ve Kültürümüze yaptığı hizmetler ise her an devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Pink PEMBE Ayarı
Doğruya Doğru
13.02.2016 22:46:16
evet güzel olmuş fakat biri 3gün sonra pembe taksiye binmeyip sarı taksiye binince yollu sandım, gönlü var sandım deyip saldırdım derse ne olacak, bu sorumluluğu alabilecekmiyiz?

serdar özcan
17.02.2016 13:12:14
Taksilerin rengini değiştireceğinize insanların kafalarını değiştirin.